Αυτοψία στο “παλάτι” των Άνω Λιοσίων που θέλει να κάνει σπίτι της η ΚΑΕ ΑΕΚ

Αυτοψία στο “παλάτι” των Άνω Λιοσίων που θέλει να κάνει σπίτι της η ΚΑΕ ΑΕΚ

Βρίσκεται σε μια κάπως δυσπρόσιτη περιοχή της Αττικής, στην οποία υπάρχουν ακόμη τέσσερα κλειστά γήπεδα. Είναι όμως το κορυφαίο όλων, είναι σύγχρονο, είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και μπορεί να γίνει το σπίτι της ΚΑΕ ΑΕΚ για πολλά χρόνια. Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων είναι ο χώρος στον οποίο θέλει ο Μάκης Αγγελόπουλος να στεγάσει το μακροπρόθεσμο όραμά του για το τμήμα μπάσκετ των κιτρινόμαυρων, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετική εγκατάσταση που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2001, παραδόθηκε προς χρήση στις αρχές του 2004 και περιμένει έναν μόνιμο “οικοδεσπότη” που θα προσελκύσει χιλιάδες θεατές.

Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας φιλοξένησε τα αθλήματα του τζούντο και της πάλης, ενώ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σεπτεμβρίου του 2004 έγιναν εκεί οι αγώνες του Μπότσια. Η χωρητικότητά του ξεκινά από τους +6000 θεατές, μπορεί να φτάσει ακόμη και τους +9000 αν ανοίξουν οι πτυσσόμενες εξέδρες που φτάνουν μέχρι τον αγωνιστικό χώρο, οι θέσεις είναι πραγματικά ολοκαίνουργιες (λείπουν ελάχιστες, περίπου 30 σε όλο τον χώρο) και κάθε φίλαθλος έχει αρκετό χώρο για τα πόδια του σε αντίθεση με το μέσο ελληνικό γήπεδο.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ θέλει να ενοικιάσει το κέντρο (ξεπερνά τα 65 στρέμματα μαζί με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους χώρους στάθμευσης) για πολλά χρόνια, ώστε εκεί να κατασκευαστούν συμπληρωματικοί χώροι και για τις ακαδημίες της ομάδας, στις οποίες ο Μάκης Αγγελόπουλος αφιερώνει πολύ χρόν και χρήμα για να εξασφαλίσει το μέλλον του τμήματος. Η Κυβέρνηση, από τη μεριά της, θέλει να αναβαθμίσει την περιοχή των Άνω Λιοσίων, ενώ η ΑΕΚ και ο κόσμος της έχουν ήδη “γνωρίσει” το συγκεκριμένο κλειστό μέσω του χάντμπολ, καθώς το τμήμα χειροσφαίρισης έδωσε εκεί αγώνες για το κορυφαίο επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρωπη στο πρόσφατο παρελθόν.

MAP

 

Όπως διαβάσατε στο κείμενο του Sport24.gr και του Κώστα Χολίδη, το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων έχει ενταχθεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου μαζί με αρκετές ολυμπιακές εγκαταστάσεις και το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιείται από βαριά αθλήματα όπως η πάλη, το τάε κβον ντο και το τζούντο.

Το σημαντικότερο πρόβλημα, ωστόσο, είναι η δυσκολία προσέγγισης της περιοχής και ειδικότερα των συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς δεν υπάρχει μέσο που να φτάνει σε αυτές. Θεατές μπορούν να μεταβούν στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο με αυτοκίνητο μέσω της Αττικής Οδού και της εξόδου νούμερο 5 (Περιφερειακή Αιγάλεω: Άνω Λιόσια, Αιγάλεω Όρος, Σκαραμαγκάς), σίγουρα θα προκύψουν γραμμές λεωφορείων και μια νέα στάση στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, ακόμη κι έτσι όμως πρόκειται για μια αποκακρυσμένη από το κέντρο της Αθήνας περιοχή που πάντως δεν βρίσκεται πολύ μακριά από την “γειτονιά” της ΑΕΚ, τη Νέα Φιλαδέλφεια.

111 3

Η πρώτη εικόνα που συναντά κανείς φτάνοντας στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις

222

Σε εξαιρετική κατάσταση η πρόσοψη του κλειστού που χρειάζεται απλά λίγο “φρεσκάρισμα”

444

Ενας “φύλακας” των εγκαταστάσεων ανέλαβε να μας κάνει την πιο ευχάριστη ξενάγηση

FF

Ο χώρος περιμετρικά των εισόδων στο άνω διάζωμα του κλειστού, με φόντο την Πάρνηθα

555

Οι όχι και πολύ μεγάλοι χώροι στάθμευσης περιμετρικά του κλειστού γυμναστηρίου

666

Το “φρεσκάρισμα” που λέγαμε, είναι σε κάποιες περιπτώσεις ένα καλό βάψιμο

EE

Σε κάποιες άλλες, όπως αυτή για παράδειγμα, χρειάζεται λίγη δουλίτσα ακόμη

777

Η θέα που θα έχει ο οπαδός που θα κάθεται στο ψηλότερο σημείο του γηπέδου

888

Η θέα από το ψηλότερο σημείο των καλοδιατηρημένων δημοσιογραφικών θέσεων

BB

Η εικόνα που βλέπεις μπαίνοντας από τις θύρες του άνω διαζώματος

AA

Ένα από τα κυλικεία του γηπέδου. Σε πραγματικά εξαιρετική κατάσταση, χωρίς φθορές

CC

Εξαιρετική η θέα ακόμη και πίσω από τις -νοητές- μπασκέτες

JJ

Θυμίζει ισπανικά γήπεδα το κλειστό των Άνω Λιοσίων. Άθικτες οι θέσεις του κοινού

HH

Οι σκάλες που οδηγούν στις θύρες των κατω διαζωμάτων

II

Οι θέσεις των δημοσιογράφων και των τεχνικών, ίσως και κάποιες θέσεις για VIPs

GG

Ακόμη ένας χώρος περιμετρικά του γηπέδου, ίσως εκεί καταλήγουν τα πούλμαν των ομάδων

Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων είναι ένα πραγματικό στολίδι, που αυτή τη στιγμή, 14 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, είναι ίσως το πιο καλοδιατηρημένο γήπεδο από όσα χτίστηκαν για εκείνο το ιστορικό καλοκαίρι. Η ΚΑΕ ΑΕΚ θα πρέπει απλά να το “φρεσκάρει”, σίγουρα θα προχωρήσει σε αρκετές τροποποιήσεις για να το κάνει κιτρινόμαυρο, σίγουρα ο Μάκης Αγγελόπουλος θα βάλει τις πινελιές του και ευχή όλων είναι να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα που θα φέρει τους παράγοντες της ΚΑΕ ξανά στο μηδέν.

Μια επίσκεψή μας στο συγκεκριμένο γήπεδο και η παραμονή μας για 30-40 λεπτά μας έπεισε πως εκεί μπορεί να δημιουργηθεί κάτι πραγματικά πολύ όμορφο, καθώς τα… θεμέλια υπάρχουν. Πάρκινγκ, γήπεδο, εξαιρετικές συνολικά εγκαταστάσεις, χώροι αποδυτηρίων, κυλικεία, γραφεία, είναι όλα πραγματικά προσεγμένα, έχουν αντέξει στον χρόνο και περιμένουν κόσμο για να μετατραπεί αυτό το στολίδι της Αττικής σε μια σύγχρονη έδρα που θα προσελκύει το κοινό όχι μόνο της ΑΕΚ, όχι μόνο της καλαθοσφαίρισης, αλλά του αθλητισμού γενικότερα. Ο Μάκης Αγγελόπουλος βοήθησε το τμήμα μπάσκετ να σταθεί στα πόδια του μετά τη Β’ Εθνική και την Α2, το οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2018, χάρισε στην Ελλάδα την ταινία “1968” και τώρα είναι έτοιμος να εξασφαλίσει το μέλλον της ομάδας και των ακαδημιών της.

Δείτε σε ένα video λίγων δευτερολέπτων πως είναι σήμερα το συγκεκριμένο γήπεδο:

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέματα σπορ και στοίχημα:

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

[vc_row][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *