Όταν το FBI προσπαθούσε να αμαυρώσει έναν περίφημο σεξολόγο

Όταν το FBI προσπαθούσε να αμαυρώσει έναν περίφημο σεξολόγο


Οι ερευνητές του σεξ William Masters και Virginia Johnson προκαλούσαν τα χρηστά ήθη της κοινωνίας ήδη από πολύ νωρίς στις αξιοζήλευτες καριέρες τους.

Είχαν βέβαια την ατυχία όχι μόνο να είναι σεξολόγοι σε εποχές πολύ πρώιμες για την επιστήμη, αλλά και το να είναι σεξολόγοι όταν ο Έντγκαρ Χούβερ ήταν επικεφαλής του FBI!

Ο Masters είχε βάλει σκοπό ζωής να μιλήσει ξεκάθαρα στην ανθρωπότητα για το σεξ, κι αυτό δεν άρεσε τόσο στους εκκλησιαστικούς κύκλους όσο και τα συντηρητικότερα κομμάτια της αμερικανικής κοινωνίας. Κι έτσι σύντομα τον χαρακτήρισαν κομμουνιστή και είπαν να τον ξεψαχνίσουν.

rgit'rheogi3

Ο Χούβερ έσπευδε να χαρακτηρίζει εμπιστευτικές όλες τις πληροφορίες που του έφερναν στο γραφείο οι πράκτορές του. Όποιος του ζητούσε λεπτομέρειες για τον γιατρό που ενοχλούσε την κοινωνία ως αλογόμυγα εισέπραττε την απάντηση πως το Γραφείο δεν έχει τίποτα για τον Masters, αν και στα εσωτερικά υπομνήματα του FBI ο Χούβερ και τα τσιράκια του τον χαρακτήριζαν χωρίς περιστροφές «κομμουνιστή ή/και ομοφυλόφιλο»!

rgit'rheogi6

Ουσιαστικά βέβαια δεν είχαν τίποτα να του προσάψουν, συνέχισαν πάντως τις παρακολουθήσεις και τις τακτικές αναφορές για τον σεξολόγο, καθώς μιλάμε για τα χρόνια της αμερικανικής παράνοιας με τον «κόκκινο» κίνδυνο. Επισήμως πάντως στα κιτάπια του FBI ήταν χαρακτηρισμένος κομμουνιστής, χωρίς να τον έχουν δέσει όμως με καμία οργάνωση, θύλακα ή κύκλο.

rgit'rheogi1

Ήταν επειδή ασχολούνταν με το σεξ και μιλούσε δημοσίως γι’ αυτό που τον έκανε κομμουνιστή στα ταραγμένα μυαλά του FBI της εποχής…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *