Ουκρανικό- Μπάιντεν: «Ο Πούτιν έχει αποφασίσει εισβολη

Ουκρανικό- Μπάιντεν: «Ο Πούτιν έχει αποφασίσει εισβολη



 Την ώρα που δύο, σχεδόν απανωτές εκρήξεις, συγκλόνιζαν την αποσχισθείσα περιοχή του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωνε ότι είναι πεπεισμένος πως ο «Πρόεδρος Πούτιν έχει παρει την απόφασή του».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, σε νέο διάγγελμά του προς τον Αμερικανικό λαό δήλωνε (ξανά): «Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η Ρωσία θα εισβάλλει στην Ουκρανίας εντός της εβδομάδας, εντός των επόμενων ημερών. Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι μεταξύ των στόχων θα είναι το Κίεβο των 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων»

«Αν η Ρωσία εισβάλλει πριν την 24η Φεβρουαρίου -ημερομηνία συνάντησης του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ-  θα σημαίνει ότι έχει κλείσει την πόρτα της διπλωματίας και ότι έχει επιλέξει τον πόλεμο», είπε επίσης.

Σύμφωνα με τον Μπάιντεν πάντως, ο Πούτιν ούτε κατά διάνοια δεν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Για τις στρατιωτικές ασκήσεις που θα παρακολουθήσει το Σαββατοκύριακο ο Ρώσος πρόεδρος, ο Αμερικανός ομόλογός του είπε ότι μέσω αυτών προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να αλλάξει τη «δυναμική» στην Ευρώπη.

 

Οι εκρήξεις

Ένας αγωγός φυσικού αερίου στην αποσχισθείσα περιοχή του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, τυλίχθηκε στις φλόγες, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, η φωτιά στον αγωγό Ντρουζμπά εκδηλώθηκε αφού προηγήθηκε μια ισχυρή έκρηξη, κοντά στην πόλη Λουχάνσκ.

Σαράντα λεπτά περίπου αργότερα, σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη  όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

 Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

 





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *