Παναθηναϊκός: Οι προϋποθέσεις Αλαφούζου για τα τηλεοπτικά

Παναθηναϊκός: Οι προϋποθέσεις Αλαφούζου για τα τηλεοπτικά

3558951

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για τα τηλεοπτικά του Παναθηναϊκού. Οι “πράσινοι” έχουν διαρκείς επαφές με τη Nova και με την ΕΡΤ, προκειμένου να καταλήξουν στο κανάλι που θα μεταδώσει τα εντός έδρας παιχνίδια τους για τη σεζόν 2019-2020.

Αυτή τη στιγμή, το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα “σπάσει” το συμβόλαιο του με την ΕΡΤ και θα πάρει “μεταγραφή” στη Nova. Ωστόσο, η τελική απόφαση ανήκει στον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος έχει θέσει δύο απαράβατες προϋποθέσεις, όπως αποκαλύπτει το Sport24.gr.

Η πρώτη αφορά τη συνέπεια της Nova, η οποία στην προηγούμενη συνεργασία της με τον Παναθηναϊκό καθυστερούσε σημαντικά στην καταβολή των δόσεων. Μία καθυστέρηση (άγγιζε και το δίμηνο) που είχε ως αποτέλεσμα το μετάθεση πληρωμών και την άσκηση πίεσης στον Αλαφούζο, ο οποίος αναγκαζόταν να χρηματοδοτεί απρογραμμάτιστα για την κάλυψη των υποχρεώσεων. Άλλωστε, αυτό ήταν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ΕΡΤ: η συνέπεια της στο οικονομικό.

Ο Αλαφούζος δεν επιθυμεί να επαναληφθεί το φαινόμενο και έχει ζητήσει εγγυήσεις για την τήρηση των ημερομηνιών. Ένα αίτημα που φαίνεται πως το συνδρομητικό είναι διατεθειμένο να ικανοποιήσει, προκειμένου να προσθέσει τον Παναθηναϊκό στο “μπουκέτο” του.

Η δεύτερη προϋπόθεση αφορά τη διάρκεια της συνεργασίας. Ο Αλαφούζος επιθυμεί μακροχρόνια δέσμευση, ώστε να υπάρχει ένα μακρόπνοο πλάνο για τη διοίκηση. Αυτό αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευση και θα καθοριστεί ως διετής ή τριετής σύμβαση από τις συζητήσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με τα στελέχη της Nova.

Για το οικονομικό αντάλλαγμα που θα λάβει ο Παναθηναϊκός, η διαφορά είναι μικρή. Το αντίτιμο που θα πληρώσει η Nova αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Αναμφίβολα, πρόκειται για σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται στη συμφωνία με την ΕΡΤ.

Πάντως, η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει το αργότερο στις αρχές Αυγούστου. Η Nova και η ΕΡΤ θέλουν να διαμορφώσουν το πρόγραμμα τους και δεν θα χρονοτριβήσουν άλλο. Οπότε, αναμένονται οι τελικές επαφές και οι “πράσινοι” θα ανακοινώσουν σύντομα την τηλεοπτική “στέγη” τους.

ΠΡΟΒΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Με φιλικό στο “Σπύρος Λούης” θα κλείσει ο Παναθηναϊκός τον κύκλο της προετοιμασίας του για το καλοκαίρι του 2019. Το Σάββατο 17 Αυγούστου, θα υποδεχτεί την Ξάνθη, με τη σέντρα να ορίζεται στις 20:30. Αυτό θα είναι το τελικό τεστ, μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.