ΠΑΟΚ: Μειωμένα κατά 15,5 εκατομμύρια ευρώ τα έσοδα

ΠΑΟΚ: Μειωμένα κατά 15,5 εκατομμύρια ευρώ τα έσοδα

sav

Τα έσοδα του ΠΑΟΚ εμφανίζονται μειωμένα για την χρήση από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι και τον Ιούλιο του 2018 σε σχέση με την προηγούμενη στα 15.500.000 ευρώ και προέρχονται κυρίως από την απώλεια των εσόδων από την UEFA μετά τον αποκλεισμό από την Έστερσουντ και το γεγονός ότι δεν υπήρξαν παραχωρήσεις ποδοσφαιριστής

Ο ισολογισμός εμφανίζει αυξημένα ίδια κεφάλαια 3.500.000 ευρώ ποσό που προέρχεται από τις συνεχόμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Από εκεί και πέρα, υπήρξαν και άλλα ζητήματα που έχουν ενδιαφέρον από τη Γενική Συνέλευση. Όπως το γεγονός ότι θα αποδοθούν τίτλοι μετοχών στους φίλους του ΠΑΟΚ που συμμετείχαν στην ανοιχτή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είχε γίνει επί προεδρίας Θοδωρή Ζαγοράκη. Οι συγκεκριμένες μετοχές έχουν μικρή αξία ωστόσο αποτελούν τίτλους τιμής για τους φίλους του Δικεφάλου που είναι και μικρομέτοχοι.

Το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ φτάνει στα 109.000.000 ευρώ μαζί με το 10% του ΑΣ ΠΑΟΚ. Από αυτά τα 102 εκατομμύρια είναι χρήματα που έχει βάλει στα ταμεία ο Ιβάν Σαββίδης, που έχει δώσει και άλλα 9 εκατομμύρια ως ομολογιακό δάνειο για πληρωθούν τα χρέη προς το Δημόσιο.

ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σε ό,τι αφορά στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχουν προκύψει δύο αλλαγές. Εκτός του Λούμπος Μίχελ, αποχωρεί από αυτό και ο Ηλίας Γεροντίδης, υπεύθυνος ασφαλείας, που σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχίσει να βρίσκεται, με τα ίδια καθήκοντα στον ΠΑΟΚ.

Η νέα παρουσία είναι αυτή του Τρύφωνα Κούκιου, ανθρώπου που προέρχεται από το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη και αναλαμβάνει και αυτός καθήκοντα υπεύθυνοι ασφαλείας.

ΓΗΠΕΔΟ, ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΣΤΟ OPEN TV

Ενδιαφέρον προέκυψαν και από τις απαντήσεις που έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης σε ερωτήσεις μικρομετόχων που είχαν μεγάλο εύρος. Υπήρξαν ερωτήσεις για το νέο γήπεδο –«δεν πρόκειται ο ΠΑΟΚ να φύγει από την Τούμπα πριν εξασφαλιστούν όλες οι άδειες για την κατασκευή του νέου γηπέδου»-, για τις ανανεώσεις –«το θέμα προχωρά, είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους παίκτες» είπε ο Γκαγκάτσης- ακόμη και για την μη παρουσία ενός παλαίμαχου του ΠΑΟΚ στην αθλητική εκπομπή του OPEN.  Η τελευταία ερώτηση συνοδεύτηκε με πρόταση να είναι αυτός ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με την οποία συμφώνησε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ. «Αυτό δεν είναι θέμα του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, συμφωνώ μαζί σας», είπε ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Με τη λήξη της πενταετούς θητείας του προηγούμενου πλέον διοικητικού συμβουλίου, υπήρξε ανανέωση της θητείας για τα μέλη που συμμετείχαν μέχρι πρότινος στο «ασπρόμαυρο» διοικητικό σχήμα με δύο αποχωρήσεις και μία νέα προσθήκη.

Ο Τρύφων Κούκιος αντικαθιστά τον Ηλία Γεροντίδη, ο οποίος αποχωρεί από το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και παραμένει ως επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας, ενώ εκτός ΔΣ μένει και ο Λούμπος Μίχελ.

Όσον αφορά στα οικονομικά, από τη σημερινή γενική συνέλευση, προκηρύχτηκε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα… τρέχει έως της 19 Φλεβάρη, με δυνατότητα παράτασης ενός μήνα, όπως προβλέπει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε περίπτωση που καλυφθεί η συγκεκριμένη αύξηση θα φτάσει τα 109 εκατομμύρια ευρώ!

Με την «καθαρή θέση» (πρόκειται για οικονομικό δείκτη που μετράει την υγεία μίας εταιρείας και δείχνει ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ και ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ την αξία της) της ΠΑΕ να είναι για δεύτερη χρονιά θετική και αρκετά βελτιωμένη, έχοντας αυξηθεί από τις 900 χιλιάδες σε πάνω από 3 εκατομμύρια, ενδιαφέρον παρουσιάζει η «ζημιά» που έχει προκληθεί οικονομικά από την απουσία του «Δικεφάλου» από τους ομίλους του Europa League την περσινή σεζόν.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι παρότι το κόστος του ποδοσφαιρικού τμήματος ξεπέρασε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν τα 28 εκατομμύρια ευρώ, η ευρωπαϊκή απουσία κόστισε απώλεια περίπου 9,5 εκατομμύρια σε έσοδα.

Τα έσοδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τη σεζόν 2016-2017 ήταν 24,5 εκατομμύρια και υποχώρησαν στα 15,5, με αποτέλεσμα μαζί με κάποια οικονομική υστέρηση στη σύγκριση των δύο σεζόν από πωλήσεις που είχαν φέρει κι άλλα έσοδα το 16-17 να παρουσιαστεί αύξηση των ζημιών, η οποία θα καλυφθεί με το ζεστό χρήμα που θα βάλει στα ταμεία της ΠΑΕ ο Ιβάν Σαββίδης καλύπτοντας μέρος ή ολόκληρη τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Photo Credits: Eurokinissi

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέματα σπορ και στοίχημα:

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

[vc_row][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *