Παραμένει το αδιέξοδο για τους 442 μετανάστες και πρόσφυγες στη Σικελία

Παραμένει το αδιέξοδο για τους 442 μετανάστες και πρόσφυγες στη Σικελία

AP 18192326160889

Εν αναμονή πολιτικής λύσης παραμένουν οι 442 μετανάστες και πρόσφυγες που επιβαίνουν σε δυο στρατιωτικά πλοία, νότια της Σικελίας. Οι διασωθέντες επιβιβάσθηκαν στην μονάδα της Frontex και της Ιταλικής Ακτοφυλακής, νωρίς σήμερα το πρωί, διότι το αλιευτικό με το οποίο είχαν σαλπάρει από την Λιβύη κινδύνευε να βυθιστεί.

Σύμφωνα με ό,τι διαρρέει και όπως μεταφέρει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την ιταλική κυβέρνηση υπάρχουν τέσσερις εναλλακτικές.

Να μπορέσει να συμφωνηθεί η κατανομή των «απελπισμένων της θάλασσας» σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, να τους δεχθεί, τελικά, η Μάλτα, να μεταφερθούν και πάλι πίσω στην Λιβύη, ή να ξεκινήσουν, στο μεταξύ, οι διαδικασίες ταυτοποίησης μέσα στα πλοία.

Η κυβέρνηση της Ρώμης, πάντως, επιμένει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνουν δεκτοί όλοι στην Ιταλία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζιουζέπε Κόντε, στο μεταξύ, αποφάσισε να απευθύνει επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στην οποία τονίζει ότι «η Ιταλία δεν είναι διατεθειμένη, πλέον, να σηκώσει μόνη της το βάρος ενός προβλήματος που αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Προς το παρόν η συνολική προσέγγιση του Ιταλού πρωθυπουργού ταυτίζεται με εκείνη του υπουργού εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, έστω κι αν η Ρώμη φαίνεται να έχει επιλέξει πιο χαμηλούς τόνους σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *