Παρατηρητήριο κομίστρων και ελάχιστο κόστος μεταφοράς ζητούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ.

Παρατηρητήριο κομίστρων και ελάχιστο κόστος μεταφοράς ζητούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ.

afaf

Μέσω επιστολής που απεστάλη στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, ο κλάδος Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης ζητά τη συγκρότηση παρατηρητηρίου κομίστρων και την εφαρμογή ελάχιστου κόστους μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ) Πέτρος Σκουλικίδης καλεί σε συνάντηση τον υπουργό προκειμένου να αναπτύξει τα αιτήματα του κλάδου.

Αυτά έχουν ως εξής:

  • Τη συγκρότηση του παρατηρητηρίου κομίστρων και την εφαρμογή του ελάχιστου κόστους που έχει ήδη νομοθετήσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
  • Την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού 561/2006 που αφορά τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των οδηγών.

«Γνωρίζουμε βεβαίως ότι δεν είναι θέμα του υπουργείου Μεταφορών, όμως εσείς ως προϊστάμενο υπουργείο με τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί για το συγκεκριμένο θέμα, γνωρίζετε την ιδιαιτερότητα και τη μη κανονικότητα του επαγγέλματός μας και θα μπορούσατε να λειτουργήσετε καταλυτικά για τη λύση του προβλήματος», αναφέρεται στην επιστολή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  • Εξεύρεση και προώθηση χρηματοδοτικών εργαλείων που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα, θα βελτιώσουν τις υποδομές και θα βοηθήσουν την ανανέωση του στόλου των ΦΔΧ.
  • Την αναστολή της υπ’ αριθμόν ΔΝΣγ/οικ. 708 49/ΦΝ 393/ 2017 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ αρ. φύλλου 3769 ΤΕΥΧΟΣ Β 26-10-2017), περί απαγορεύσεως διελεύσεων από το παραλλαγμένο παράπλευρο οδικό δίκτυο, μέχρι της εφαρμογής του ελάχιστου κόστους μεταφοράς.

Οι οδικοί μεταφορείς, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών τους και τη λήψη αποφάσεων για τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων τους, πρόκειται να πραγματοποιήσουν στις 17 Φεβρουαρίου πανελλαδική συνέλευση στο Επιμελητήριο Τρικάλων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *