Περιζήτητα τα χάρτινα εμβόλια για θρησκευτικό φεστιβάλ

Περιζήτητα τα χάρτινα εμβόλια για θρησκευτικό φεστιβάλ


Καθώς ο κόσμος προσπαθεί να εμβολιάσει τους ανθρώπους κατά του Covid-19, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος στη Μαλαισία διαπιστώνει ότι τα χάρτινα εμβόλιά του έχουν γίνει δημοφιλή είδη στην προσευχή κατά τη διάρκεια ενός θρησκευτικού φεστιβάλ προς τιμήν των νεκρών.

Το φεστιβάλ Hungry Ghost, που γιορτάζεται από Βουδιστές και Ταοϊστές σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, επικεντρώνεται στην πεποίθηση ότι τα πνεύματα των νεκρών επιστρέφουν στη Γη κατά τον έβδομο μήνα του κινεζικού σεληνιακού ημερολογίου.

REUTERS/LIM HUEY TENG

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι άνθρωποι αφήνουν έξω τρόφιμα για τους νεκρούς και καίνε λιβάνι και περίπλοκες προσφορές από χαρτί που μοιάζουν με πράγματα που μπορεί να ήθελε ο νεκρός.

Φέτος, ένα σετ από σύριγγα και δύο φιαλίδια εμβολίου από χαρτί είναι από τα αντικείμενα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το φεστιβάλ στο κατάστημα θρησκευτικών ειδών του Ρείμοντι Σιχ Σίοου Λεόνγκ στη νότια Μαλαισιανή πόλη Τζόχορ Μπαρού.

xartina embolia koronoiou

REUTERS/LIM HUEY TENG

«Η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας είναι αρκετά σοβαρή και πολλοί άνθρωποι πέθαναν πριν κάνουν το εμβόλιο. Ελπίζω ότι αυτό το προϊόν μπορεί να βοηθήσει τους νεκρούς να εκπληρώσουν την επιθυμία τους», δήλωσε ο Σιχ.

Ο Σιχ είπε ότι άρχισε να κατασκευάζει τα σετ εμβολίων από χαρτί στις αρχές Αυγούστου, παράγοντας περίπου 30 έως 50 σετ την ημέρα. Κάθε σετ κοστίζει 22,80 ρινγκίτ (5,45 δολάρια) και ο Σιχ είπε ότι έχει πουλήσει περισσότερα από 200 σετ μέχρι τώρα.

xartina embolia koronoiou

REUTERS/LIM HUEY TENG

«Φτιάξαμε αυτό το χάρτινο εμβόλιο για να δοκιμάσουμε την αγορά, αλλά δεν περιμέναμε ότι η αντίδραση θα ήταν τόσο καλή. Οι παραγγελίες συνεχίζουν να έρχονται και πρέπει να δουλέψουμε υπερωρίες μέχρι αργά το βράδυ για να φτιάξουμε αυτό το προϊόν», είπε. 

Η Μαλαισία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης και θανάτων από Covid-19 στη Νοτιοανατολική Ασία με συνολικά σχεδόν 1,6 εκατομμύρια κρούσματα και 15.000 θανάτους. Περίπου το 57% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου Covid-19.

xartina embolia koronoiou

REUTERS/LIM HUEY TENG

Η χώρα είναι κυρίως μουσουλαμανική, αλλά η δεύτερη πιο διαδεδομένη θρησκεία για το περίπου 20% των 32 εκατομμυρίων ανθρώπων της Μαλαισίας είναιο βουδισμός.

naftemporikigr με πληροφορίες  Reuters

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *