Πέθανε η «πέτρα» του σκανδάλου Προφιούμο, Κριστίν Κίλερ

Πέθανε η «πέτρα» του σκανδάλου Προφιούμο, Κριστίν Κίλερ

AP 631205023

Η «πέτρα» του μεγαλύτερου πολιτικού σκανδάλου στη Μεγάλη Βρετανία, η Κριστίν Κίλερ, πέθανε σε ηλικία 75 ετών. Η εν λόγω γυναίκα βρέθηκε στο επίκεντρο ενός ερωτικού τριγώνου ανάμεσα στον Τζον Προφιούμο, υπουργό Πολέμου στην κυβέρνηση Μακμίλαν, και στον Γιεβγκένι Ιβανόφ, αξιωματικό του Σοβιετικού Ναυτικού και στρατιωτικό ακόλουθο της σοβιετικής πρεσβείας στις αρχές της δεκαετίας του ‘60.

Το σκάνδαλο προκάλεσε σοκ στην κοινωνία της Μεγάλης Βρετανίας και οδήγησε στην παραίτηση του τότε πρωθυπουργού, του συντηρητικού Χάρολντ Μακμίλαν.

Ο γιος της, Σέιμουρ Πλατ, πραγματοποίησε δηλώσεις στον Guardian, τις οποίες αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με τις οποίες τόνισε πως η μητέρα του πέθανε αργά χθες το απόγευμα και ότι το σκάνδαλο την είχε επηρεάσει πολύ αρνητικά. Την εποχή εκείνη η Κίλερ εργαζόταν ως χορεύτρια σε καμπαρέ, αλλά θεωρείτο ότι ήταν και πόρνη πολυτελείας.

Ο Προφιούμο ήταν έγγαμος όταν είχε δεσμό μαζί της και είχε γίνει ο νεαρότερος βουλευτής της Βρετανίας στα 25 του χρόνια. Επίσης, ήταν αρχηγός του βρετανικού επιτελείου στην Ιαπωνία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπουργός Εξωτερικών τη δεκαετία του 1950 και υπουργός Πολέμου από το 1960.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.