Ποιες είναι οι πιο συχνές ηλεκτρολογικές βλάβες

Ποιες είναι οι πιο συχνές ηλεκτρολογικές βλάβες

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ

Ποιες είναι οι πιο συχνές ηλεκτρολογικές βλάβες

Όταν πρόκειται για τις ηλεκτρολογικές βλάβες στο σπίτι σας, αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια η δική σας και των αγαπημένων σας προσώπων. Τα φώτα που τρεμοπαίζουν, οι αναίτια υψηλοί λογαριασμοί της ΔΕΗ και οι κατεστραμμένες ηλεκτρικές συσκευές, μπορεί και να αποτελούν ένδειξη της παρουσίας ηλεκτρικών προβλημάτων στον χώρο σας.

Πολλοί ιδιοκτήτες επιλέγουν να αναλάβουν μόνοι τους ηλεκτρολογικές εργασίες όπως για παράδειγμα είναι η αντικατάσταση ενός διακόπτη ρεύματος ή η αλλαγή μίας χαλασμένης πρίζας. Οι εμπειρογνώμονες ωστόσο συστήνουν, ότι αυτού του είδους τις εργασίες θα πρέπει να αναλαμβάνουν μόνοι οι ηλεκτρολόγοι.

Για πάμε όμως να δούμε ποιες είναι οι πιο συχνές ηλεκτρολογικές βλάβες.

1. Οι διακόπτες ρεύματος δεν λειτουργούν σωστά

Το ότι οι διακόπτες που ανάβουν, σβήνουν και ρυθμίζουν τα φώτα, δεν λειτουργούν καθόλου ή δεν λειτουργούν σωστά, μπορεί να οφείλετε σε κάποιο σφάλμα στην έξοδο, στο κύκλωμα ή στην καλωδίωση.

Εάν μόλις έχετε μετακομίσει σε ένα νέο σπίτι και παρατηρείτε κάποια ανάλογη δυσλειτουργία, τότε μάλλον αυτό σημαίνει ότι οι διακόπτες έχουν αντικατασταθεί και κάποια εξαρτήματα έχουν αφαιρεθεί. Όπως και να έχει οι ηλεκτρολόγοι Αθήνα είναι σε θέση να σας προσφέρουν την λύση.

2. Βραχυκύκλωμα 

Το βραχυκύκλωμα και η πτώση της ασφάλειας όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο είναι καταστάσεις που μας προστατεύουν από πολύ χειρότερα προβλήματα. Συνήθως συμβαίνουν όταν χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα πολλές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα, ή σε περιπτώσεις όπου μία συσκευή που λειτουργούμε έχει κάποια βλάβη.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέγετε να αγοράσετε συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα και επίσης να έχετε το μυαλό σας να μην υπερφορτώνετε το δίκτυο. Αν για παράδειγμα καίει ο θερμοσίφωνας και η κουζίνα παράλληλα, καλύτερα να περιμένετε να τελειώσει κάποιο από αυτά προτού βάλετε κάποιο πλυντήριο ή στεγνωτήριο σε λειτουργία.

3. Φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος

Παλιές ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρικές συσκευές που έχουν χαλάσει και πρίζες με διαρροή ρεύματος, ή διαρροές στο ζεστό νερό έχουν ως αποτέλεσμα την, αδικαιολόγητη για εσάς, αύξηση του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να μειώσετε τον λογαριασμό είναι να ακολουθήσετε κάποια απλά tips όπως:

  • αποσυνδέστε συσκευές που δεν λειτουργούν,
  • μην έχετε τους φορτιστές συνέχεια στην πρίζα και
  • καλέστε την εταιρεία 24 ώρες τεχνικοί, 24gr, προκειμένου να ζητήσετε κάποιον ειδικό ο οποίος θα επιλύσει τις όποιες ενδεχόμενες ηλεκτρολογικές βλάβες.

4. Τα φώτα καίγονται πολύ συχνά

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα φώτα στον χώρο σας μπορεί να καούν με μεγάλη συχνότητα, όπως:

  • η ισχύς είναι πολύ υψηλή,
  • η μόνωση είναι πολύ κοντά στο φως,
  • κακή καλωδίωση στο κύκλωμα,
  • κακή καλωδίωση στο δίκτυο,
  • υπάρχει υπερβολική συνολική ισχύς σε έναν διακόπτη ή ακόμη
  • υπάρχει μια κακή σύνδεση στο κύκλωμα.

Τι πρέπει να κάνετε με τις ηλεκτρολογικές βλάβες

Εάν υπάρχουν ηλεκτρολογικά προβλήματα στο σπίτι ή την επιχείρησή σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο. Όπως είπαμε από την αρχή του άρθρου, η ασφάλεια σας είναι αυτό που προέχει, οπότε μην αφήνετε τίποτα στην τύχη και στα χέρια κάποιου ερασιτέχνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *