Πληροφορίες για δυστύχημα με 200 νεκρούς σε πεδίο πυρηνικών δοκιμών στη Βόρεια Κορέα

Πληροφορίες για δυστύχημα με 200 νεκρούς σε πεδίο πυρηνικών δοκιμών στη Βόρεια Κορέα

AP 17088145796045

Παγκόσμιο φόβο προκαλεί η είδηση για την κατάρρευση τούνελ σε πεδίο πυρηνικών δοκιμών, στη Βόρεια Κορέα, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον διακόσιοι άνθρωποι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από την ιαπωνική τηλεόραση, τουλάχιστον εκατό άνθρωποι καταπλακώθηκαν όταν κατέρρευσε ένα τούνελ και στη συνέχεια άλλοι εκατό, διασώστες που έσπευσαν να βοηθήσουν τους πρώτους, βρήκαν τραγικό θάνατο με τον ίδιο τρόπο, σε δεύτερη κατάρρευση. Είναι ασαφές ωστόσο πότε έγινε αυτό.

Η ιαπωνική τηλεόραση μεταδίδει πως είχαν διατυπωθεί προειδοποιήσεις πως στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών υπήρχε ο κίνδυνος κατάρρευσης και πως ήταν πιθανώς ασταθές.

Το τούνελ που κατέρρευσε ήταν υπό κατασκευή, στο βουνό Punggye-ri, ενώ υπήρξαν και φόβοι για διαρροή ραδιενεργών υλικών.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε πριν λίγο καιρό στη μεγαλύτερη δοκιμή που έχει γίνει ποτέ, και αφορούσε βόμβα υδρογόνου.

Έκτοτε καταγράφηκε σειρά σεισμών στην ακτίνα της δοκιμής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει αστάθεια στην περιοχή, ενώ ο επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Νότιας Κορέας είχε προειδοποιήσει πως πιθανή νέα πυρηνική δοκιμή θα μπορούσε να προκαλέσει κατάρρευση των ορεινών όγκων της Βόρειας Κορέας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *