Πώς να βρείτε το άρωμα που σας ταιριάζει καλύτερα – Newsbeast

Πώς να βρείτε το άρωμα που σας ταιριάζει καλύτερα – Newsbeast


Η επιλογή του αρώματος που θα αναδεικνύει την προσωπικότητα και το στιλ σας δεν είναι και πολύ εύκολη υπόθεση. Άλλωστε στο εμπόριο υπάρχουν αμέτρητες επιλογές, με τη μία να είναι καλύτερη από την άλλη.

Αν, ωστόσο, βρίσκεστε σε περίοδο ανανέωσης και θέλετε να αλλάξετε το άρωμά σας ή ακόμη δεν έχετε βρει εκείνο που σας ταιριάζει καλύτερα δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να «οργανώσετε» την αναζήτησή του και να κάνετε τη διαδικασία λίγο ευκολότερη.

Δοκιμάστε τις μυρωδιές με τον σωστό τρόπο

Αρχικά, μυρίστε το άρωμα στο ακροφύσιο της φιάλης. Αν σας αρέσει ψεκάστε το σε ένα στυπόχαρτο και μυρίστε ξανά. Αν εξακολουθεί να σας αρέσει, μόνο τότε εφαρμόστε το στο δέρμα σας για να δείτε αν σας ταιριάζει.

Να είστε έτοιμες να δοκιμάσετε πολλά αρώματα

Για να είστε σίγουρες ότι έχετε καταλήξει στο ένα και μοναδικό άρωμα που «υπογράφει» την προσωπικότητά σας να είστε προετοιμασμένες να δοκιμάσετε πολλά. Ωστόσο, προσέξτε κάθε φορά μην δοκιμάζετε περισσότερα από τρία. Ψεκάστε στους καρπούς σας και ίσως στο εσωτερικό του αγκώνα σας για να «τεστάρετε» και τη διάρκειά του στο δέρμα σας.

Καθαρίστε την οσφρητική παλέτα σας

Οι ειδικοί συχνά χρησιμοποιούν κόκκους καφέ για να καθαρίσουν την οσφρητική τους παλέτα, αλλά μπορεί να σας φανεί άβολο να κουβαλάτε στην τσάντα σας μια σακούλα καφέ, στην περίπτωση που δεν διαθέτει το κατάστημα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να μην αναμειγνύετε τις μυρωδιές είναι να πιέσετε τη μύτη σας σταθερά στο ύφασμα του ρούχου σας και να εισπνέετε εκεί ανάμεσα στις δοκιμές των αρωμάτων.

Ζητήστε δείγματα

Αν και τα δείγματα δεν είναι πάντα διαθέσιμα, αξίζει να ρωτήσετε. Αυτό θα σας επιτρέψει να φορέσετε το άρωμα της επιλογής σας για αρκετές ημέρες και να δείτε αν τελικά σας αρέσει και ταιριάζει.

Βρείτε τη σωστή κατηγορία

Αν είχατε ήδη ένα αγαπημένο άρωμα, μάθετε σε ποια κατηγορία ανήκει και ξεκινήστε την αναζήτησή σας από εκεί. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν λουλουδένια αρώματα, φρέσκα (εσπεριδοειδή, νερό, πράσινες νότες), ανατολίτικα (ζεστά, γλυκά και ακόμη και λίγο πικάντικα) και ξυλώδη.

Σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας

Για να περιορίσετε τη λίστα σκεφτείτε σοβαρά τον τρόπο ζωής σας. Για παράδειγμα, τα εσπεριδοειδή αρώματα είναι γνωστά για την ενεργοποίηση, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για αθλητικούς ανθρώπους, ενώ οι νότες βελανιδιάς, πατσουλί και περγαμόντου προσδίδουν σχετική αυστηρότητα.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *