Πως θα αποφύγετε φυσικά τα έντομα τους καλοκαιρινούς μήνες

Πως θα αποφύγετε φυσικά τα έντομα τους καλοκαιρινούς μήνες

apolymanseis-entoma

Πως θα αποφύγετε φυσικά τα έντομα τους καλοκαιρινούς μήνες

Όσο πλησιάζουμε σιγά σιγά προς το καλοκαίρι και ο καιρός βελτιώνεται και τα έντομα κάνουν την εμφάνιση τούς. Τα έντομα άλλωστε αποτελούν φοβία για πολλούς από εμάς αφού μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας, σπάνια, αλλά φυσικά δεν είναι απίθανο να συμβεί.

Μέσα στο σπίτι οι επισκέπτες όπως έντομα, κατσαρίδες, μύγες και κουνούπια μπορούν να γίνουν εφιάλτης. Ωστόσο, μπορείτε με έξυπνες λύσεις να περιορίσετε την παρουσία τους και να ξενοιάσετε ολόκληρο το καλοκαίρι.

Ψεκάζετε με ξύδι

Γενικότερα, το ξύδι έχει πολλαπλές χρήσεις ενώ πολλές φορές θα σας βγάλει από την δύσκολη θέση. Μπορείτε να ψεκάσετε και να απολυμάνετε το χώρο σας με ξύδι. Τοποθετήστε αρκετή ποσότητα από ξύδι σε ένα μπουκάλι και ψεκάστε όπου εντοπίζετε πληθώρα από έντομα στον χώρο σας.

Παράλληλα, μπορείτε να ρίξετε μικρή ποσότητα σε ρωγμές και σκοτεινά μέρη όπου έχετε διαπιστώσει την ύπαρξη εντόμων και αραχνών.

Ο βασιλικός είναι εχθρός των εντόμων

Πολλές νοικοκυρές έχουν στον κήπο τους μια γλάστρα με βασιλικό για να το χρησιμοποιούν στο μαγείρεμα, προσφέροντας υπέροχη γεύση. Τώρα όμως, ο βασιλικός έρχεται για να σας προστατέψει και από τα έντομα.

Μια γλάστρα βασιλικού στο παράθυρό σας θα αποτρέψει τις ενοχλητικές μύγες να μπουν μέσα στο σπίτι. Επίσης, μπορείτε να γεμίσετε την αυλή ή το μπαλκόνι σας με γλάστρες από βασιλικό για να προστατευτείτε από τα  κουνούπια δίνοντας ευχάριστο άρωμα.

Χρησιμοποιείστε αμμωνία

Οι κατσαρίδες αποτελούν εφιάλτη για πολλούς από εμάς. Σίγουρα, οι περισσότεροι έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν ή αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της εμφάνισης κατσαρίδων στο σπίτι.

Για να απαλλαγείτε από αυτές, ρίξτε αμμωνία μέσα σε ένα κουβά νερό και αδειάστε τον στον νεροχύτη. Η έντονη μυρωδιά που έχει η  αμμωνία μπορεί να εξοντώσει τις κατσαρίδες με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Αν το πρόβλημα επιμένει καταφύγετε σε απολυμάνσεις

Αν δοκιμάσατε τις φυσικές λύσεις και δεν είδατε κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα τότε η απολύμανση είναι μονόδρομος. Το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο σοβαρό απ’ όσο νομίζατε για αυτό μην το αμελείτε.

Επικοινωνήστε άμεσε με ένα εξειδικευμένο συνεργείο απολυμάνσεων που με το άριστα καταρτισμένο προσωπικό και τα κατάλληλα μηχανήματα θα κρατήσει τους ενοχλητικούς επισκέπτες μακρυά από τον χώρο σας.

Δείτε περισσότερα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *