Πώς το Google Lens κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη

Πώς το Google Lens κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη


Tελευταία φαίνεται να γίνεται όλο και μεγαλύτερη χρήση των εργαλείων του Google Lens στην καθημερινή μας ζωή

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τι είναι αρχικά το Google Lens; Πρόκειται για ένα εργαλείο οπτικής αναζήτησης, το οποίο είναι διαθέσιμο μέσα από το Google App (Android και  iOS). Και τι μπορείς να κάνεις με αυτό; Μπορείς να ψάξεις ο,τιδήποτε βλέπεις μέσα από την κάμερα του κινητού σου, είτε βγάζοντας μία φωτογραφία, είτε εισάγοντας κάποιο screenshot, είτε πατώντας παρατεταμένα πάνω σε μια εικόνα σε κάποια ιστοσελίδα ώστε να σου εμφανιστούν επιπλέον οπτικά αποτελέσματα. Και ό,τι μπορείς να δεις, μπορείς και να το ψάξεις! Πάνω σε αυτή την πολύ απλή ιδέα γεννήθηκε το εργαλείο αυτό, το οποίο αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο στην καθημερινή ζωή, εισάγοντας διαρκώς νέες λειτουργίες!

Κι αν ακόμη δεν έχετε δοκιμάσει το Lens, ακολουθούν μερικοί ενδιαφέροντες λόγοι που ίσως να σας βοηθήσουν να το κάνετε:

  • Γιατί μπορείς να μάθεις περισσότερα για τα μέρη που βρίσκεσαι

Αν στο μέρος που βρίσκεσαι συναντήσεις ένα ενδιαφέρον κτίριο ή τοπόσημο και θέλεις να μάθεις περισσότερα γι’ αυτό τότε το Lens μπορεί σίγουρα να σε βοηθήσει. Μπορεί να σου πει ποιο ακριβώς είναι αυτό, παρέχοντάς σου παράλληλα μια σειρά από χρήσιμους συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες που συνδέονται με αυτό. Πώς; Πατάς πάνω στο εικονίδιο της κάμερας στη γραμμή αναζήτησης (ή μέσα από την κάμερα του κινητού σου), στη συνέχεια επιλέγεις το “Places” στο Lens και βάζεις την κάμερα να “δει” το κτίριο ή το τοπόσημο. Η εφαρμογή αμέσως θα αναγνωρίσει τι είναι αυτό που βλέπεις και θα σου παρέχει επιπλέον λειτουργίες όπως “Search Information”, “Save place”, “Share” και πολλά άλλα.

  • Γιατί μπορείς να μεταφράσεις σημάνσεις, μενού και πολλά άλλα σε περισσότερες από 100 γλώσσες

Σκοπεύεις να ταξιδέψεις σε κάποια άλλη χώρα που δεν γνωρίζεις την γλώσσα της; Και πάλι εδώ το Lens μπορεί να σε βοηθήσει να τα βγάλεις πέρα μεταφράζοντας για εσένα κείμενα, όπως μενού και πινακίδες που θέλεις να καταλάβεις τι λένε. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ απλά με τη λειτουργία “Translate”, απλώς τραβώντας μια φωτογραφία ή απλώς εστιάζοντας με τη κάμερα στο κείμενο προς μετάφραση, με το κινητό σου. Το Lens αυτόματα θα προχωρήσει σε μετάφραση του κειμένου και θα επικαλύψει το κείμενο με τη γλώσσα που θέλεις – κατευθείαν στην οθόνη του κινητού σου. Τόσο εύκολο!

  • Γιατί μπορεί να σε βοηθήσει με τα μαθήματα του σχολείου/πανεπιστημίου

Αν έχεις “κολλήσει” σε κάποιο μαθηματικό πρόβλημα, ή σε μια ερώτηση ιστορίας, ή ο,τιδήποτε άλλο στο σχολείο ή στη σχολή, τότε έχεις έναν ακόμη λόγο να κάνεις το Lens φίλο σου. Ενεργοποιείς τη λειτουργία “Homework” στο Lens, βγάζεις μια φωτογραφία και το εργαλείο θα σου εμφανίσει διάφορους τρόπους για το πώς να λύσεις το πρόβλημά σου. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μάλιστα, η λειτουργία “Homework” έχει τη δυνατότητα να σε βοηθήσει να λύσεις προβλήματα σε πολλές γλώσσες, αρκεί να ορίσεις τη γλώσσα που θέλεις να σου εμφανίζονται τα αποτελέσματα.

  • Γιατί θα κάνεις πιο εύκολα τα ψώνια σου

Κι εκεί που “σκρολάρεις” στο κινητό, το μάτι σου πέφτει σε εκείνο το τέλειο ζευγάρι παπουτσιών που είχες πει πως κάποια στιγμή θέλεις να αγοράσεις. Μήπως τώρα ήρθε αυτή η στιγμή; Χρησιμοποίησε το Lens για να βρεις και να αγοράσεις πιο εύκολα και γρήγορα αυτό που σου τράβηξε την προσοχή. Απλά κάνε screenshot, μετά επίλεξέ το με το Lens και θα σου εμφανιστεί μια σειρά από επιλογές με τρόπους αγοράς ή σημεία πώλησης. Το σύστημα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και όταν βρίσκεσαι με φυσική παρουσία στα μαγαζιά και βρεις κάτι που σου αρέσει. Μια φωτογραφία με το Lens αρκεί και θα σου εμφανιστούν διάφοροι τρόποι αγοράς από ψηφιακά καταστήματα.

  • Γιατί θα μπορείς να κάνεις πολλαπλές και σύνθετες αναζητήσεις με το Multisearch

Το Multisearch στο Lens σε βοηθά να συνδυάσεις λέξεις και εικόνες, ώστε να βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις. Για παράδειγμα, μέσα από το Lens βγάζεις μια φωτογραφία τα παπούτσια που σου αρέσουν, αλλά θέλεις να τα δεις σε άλλο χρώμα. Κάνοντας swipe up πατάς “Add to Search”, μετά προσθέτεις τη λέξη “μπλε”, για παράδειγμα, και το Lens θα σου εμφανίσει παρόμοια παπούτσια στο χρώμα που έχεις επιλέξει. Η εφαρμογή μπορεί να κάνει το ίδιο και για διάφορα σχέδια – π.χ. ένα ωραίο σχέδιο που βρήκες σε μια μπλούζα και το θέλεις για κουρτίνες. Βγάζεις μια φωτογραφία τη μπλούζα, κάνεις swipe up, γράφεις τη λέξη “κουρτίνες” – και αυτό ήταν!

  • Γιατί μπορείς να απελευθερώσεις τη δημιουργικότητά σου

Μπορείς να ανεβάσεις εικόνες μαζί με κείμενο στις συνομιλίες σου με το Bard για να ενισχύσεις τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου με εντελώς νέους τρόπους, φέρνοντας τη δύναμη του Google Lens στο Bard, ξεκινώντας από τα αγγλικά. Για παράδειγμα μπορείς να δείξεις μια εικόνα από ένα νέο ζευγάρι παπουτσιών στο Βard που βρήκες στις διακοπές σου και να ζητήσεις περισσότερες πληροφορίες. Μπορείς επίσης να ρωτήσεις το Bard για προτάσεις για το πώς να δέσεις τα σανδάλια σου για ένα νέο look, και μετά να συνεχίσεις την έρευνά σου στο Search – με το κουμπί “Google It” – και να ανακαλύψεις σειρά από προϊόντα σε ηλεκτρονικά καταστήματα από όλο το διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.grSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *