Πόσα θα πληρώσουν οι ασφαλιστικές για να αποζημιώσουν τους πληγέντες της Μάνδρας

Μετά από περίπου δύο εβδομάδες θα έχουμε τις πρώτες πιο σίγουρες εκτιμήσεις για το μέγεθος των ζημιών στη Μάνδρα όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) Ερρίκος Μοάτσος. Τότε θα σταλούν και σχετικά ερωτηματολόγια από την ΕΑΕΕ στις ασφαλιστικές εταιρίες, για να γίνει η καταγραφή των αναγγελιών απαιτήσεων από τους ασφαλισμένους.

Το κόστος των αποζημιώσεων ενδέχεται να φτάσει στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό αφορά ζημιές του κλάδου ασφάλισης περιουσίας και αυτοκινήτου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους μεσίτες αντασφάλισης.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα NextDeal, μεγαλύτερη ζημιά, σύμφωνα πάντα με πηγές της ασφαλιστικής αγοράς, φαίνεται να έχουν υποστεί οι εγκαταστάσεις της Johnson & Johnson Hellas, στην οποία όμως η ελληνική ασφαλιστική αγορά έχει σχεδόν μηδενικό μερίδιο καθώς η εταιρία είναι αντασφαλισμένη στο εξωτερικό.

Ακόμη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνεται ότι σε αυτό το στάδιο, οι μεσίτες αντασφαλίσεων δεν έχουν ακόμα αναγγελίες ζημιών που να ενεργοποιούν τις αναλογικές ή μη αναλογικές αντασφαλιστικές συμβάσες τους καθώς δεν έχουν καταγραφεί όλες οι ζημιές. Αυτό συμβαίνει διότι δεν είναι προσβάσιμοι όλοι οι χώροι από τους πραγματογνώμονες και τους εκτιμητές των ζημιών.

Οι ασφαλιστές εκτιμούν πως οι περισσότερες ζημιές θα είναι για αποθήκες, logistics και επιχειρήσεις καθώς οι κατοικίες στην πλειοψηφία τους δεν διαθέτουν ασφαλιστικές καλύψεις, εκτός από σπίτια που είναι αγορασμένα με δάνειο, όπου η κάλυψη είναι σχεδόν πάντα απαραίτητη.

Επίσης, και στον κλάδο αυτοκινήτου οι ασφαλισμένες ζημιές θα είναι λίγες καθώς τα περισσότερα οχήματα περιορίζονται μόνο στην υποχρεωτική από το νόμο κάλυψη αστικής ευθύνης, κυρίως λόγω κόστους.

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *