Πού συγκεντρώνονται οι ρωσικές δυνάμεις μετά τη Χερσώνα

Πού συγκεντρώνονται οι ρωσικές δυνάμεις μετά τη Χερσώνα


Μετά την υποχώρηση από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να αρχίζουν να ενισχύουν τις θέσεις τους στις κατεχόμενες περιφέρειες Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ και στην ανατολική Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW):

  • Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι παρατήρησε αύξηση του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού στην πόλη Λουγκάνσκ, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις στεγάζουν στρατιωτικούς σε εγκαταλελειμμένα σπίτια στο Κράσνε και στο Σιμαϊκίνε, περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Λουγκάνσκ.
  • Επίσης, ο κυβερνήτης του Λουγκάνσκ Σέρχι Χάιντι δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν τα ό,τι έχει απομείνει από τις ρωσικές αερομεταφερόμενες μονάδες (αλεξιπτωτιστές) από τη δεξιά (δυτική) όχθη της περιφέρειας της Χερσώνας στην περιφέρεια Λουγκάνσκ .
  • Η Στρατιωτική Διοίκηση της Περιφέρειας Λουγκάνσκ ανέφερε ότι μέρος των ρωσικών στρατευμάτων που έχουν αναδιανεμηθεί φτάνει στο Νοναϊνταρ, περίπου 55 χιλιόμετρα ανατολικά του Σεβεροντονέτσκ.
  • Ο Σύμβουλος του Δημάρχου της Μαριούπολης Πέτρο Αντριουσένκο ανέφερε επίσης την άφιξη ανακατανεμημένου προσωπικού και στρατιωτικού εξοπλισμού στη Μαριούπολη, δηλώνοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις τοποθετούν 10.000 έως 15.000 στρατιώτες στην περιοχή.
  • Ο Αντριουσένκο δήλωσε ότι οι νέοι κινητοποιημένοι άνδρες αναπτύσσονται πιθανώς στην δυτική πρώτη γραμμή της περιφέρειας του Ντονέτσκ μέσω της Μαριούπολης. Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να προσπαθούν να διαλύσουν δυνάμεις στην κατεύθυνση Hulyaipole στην ανατολική περιφέρεια της Ζαπορίζια.

Η Ρωσία πιθανότατα θα δεσμεύσει επίσης πρόσθετες κινητοποιημένες δυνάμεις τις επόμενες εβδομάδες, δεδομένου ότι οι κινητοποιημένες μονάδες της 2ης Ρωσικής Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων της 1ης Στρατιάς Αρμάτων έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στην περιφέρεια Μπρεστ, στη Λευκορωσία.

«Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν κινητοποιημένους και επανατοποθετημένους στρατιώτες για να αναζωπυρώσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια του Ντονέτσκ και να διατηρήσουν αμυντικές θέσεις στην περιφέρεια Λουγκάνσκ», καταλήγουν οι αναλυτές του αμερικανικού think tank.

naftemporiki.gr

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *