Πούλησε την Donskoy Tabak και τη ΣΕΚΑΠ ο Ιβάν Σαββίδης

Πούλησε την Donskoy Tabak και τη ΣΕΚΑΠ ο Ιβάν Σαββίδης

Στα χέρια της εταιρία Japan Tobacco από την Ιαπωνία πέρασε η ΣΕΚΑΠ, καθώς τα πλειοψηφικά μερίδια που κατείχε μέχρι πρότινος η εταιρία Donskoy Tabak του Ιβάν Σαββίδη πωλήθηκαν μετά από διαπραγματεύσεις ενός έτους.

Η Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδας Α.Ε (ΣΕΚΑΠ) ανήκε τα τελευταία πέντε χρόνια στον ιδιοκτήτη και πρόεδρο του ΠΑΟΚ, ενώ το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρίας, το κόστος του deal ανήλθε σε 1.600.000.000 δολάρια, δηλαδή 1.300.000.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Donskoy Tabak, Αρτούρ Νταβιντιάν, επιβεβαίωση τη μεταβίβαση με δήλωσή του:

“Σήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της JTI και της Tobacco Businnes Complex of the “Agrocom Group” (“Donskoy Tabak”), μέρος της οποίας είναι η εταιρεία ΣΕΚΑΠ. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί με την έγκριση των αρμόδιων αντιμονοπωλιακών αρχών. Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με αυτή τη συμφωνία διήρκησαν πάνω από έναν χρόνο. Πρόκειται για μια απόλυτα μελετημένη επιχειρηματική κίνηση.

Η συμφωνία αυτή φέρνει την ΣΕΚΑΠ, μπροστά σε μια νέα εποχή. Αφού η ΣΕΚΑΠ ανασυγκροτήθηκε, τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε μια δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά. Τώρα, ενσωματώνεται σε μια μεγάλη διεθνή καπνική εταιρεία. Η JTI, κύριος μέτοχος της οποίας είναι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, έχει μια επιτυχημένη παρουσία και μεγάλη εμπειρία στην ελληνική αγορά καπνού.

4331518

Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες προοπτικές και ελπίδα όχι μόνο για τη ΣΕΚΑΠ, αλλά και για όλους τους κατοίκους της περιοχής της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής. Το Διοικητικό Συμβούλιο του “Dimera Group” αποφάσισε να επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητα του στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα, στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων και των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων”.

Ο Μουτσούο Ιβάι, από την πλευρά της Japan Tobacco τόνισε χαρακτηριστικά: “Η εξαγορά αυτή αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε την πρώτη θέση μας στην αγορά της Ρωσίας. Για αρκετά χρόνια, η αγορά αυτή αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της αύξησης των κερδών του Ομίλου μας. Η συναλλαγή αυτή θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς μας σε περίπου 40% και θα συμβάλει άμεσα στα κέρδη του Ομίλου, μέσα από συνέργειες που αναμένονται στα επόμενα χρόνια”.

Photo credits: Eurokinissi

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέματα σπορ και στοίχημα:

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

[vc_row][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *