Πρώτο αστέρι Michelin για τον Κύπριο Ανδρέα Μαυρομάτη

Πρώτο αστέρι Michelin για τον Κύπριο Ανδρέα Μαυρομάτη

2626265256

Το πρώτο αστέρι Michelin κέρδισε ο Κύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομάτης, για την εξαιρετικά δημιουργική ελληνική κουζίνα που από το 1981 προτείνει στους Γάλλους.

Είναι η ανταμοιβή των προσπαθειών των τριών αδελφών Μαυρομάτη, που για χρόνια κράτησαν ψηλά την ποιότητα με καθαρές, έντονες γεύσεις και γκουρμέ σπεσιαλιτέ.

Πριν 37 χρόνια, όταν τα τρία αδέλφια Μαυρομάτη έφθασαν στο Παρίσι και ξεκίνησαν με ένα μικρό μαγαζάκι, η ιδέα μιας διάκρισης στη χώρα της γαστρονομίας που είναι η Γαλλία, έμοιαζε με άπιαστο όνειρο.

Με πολύ δουλειά, πείσμα και φιλοδοξία, κατέκτησαν το γαλλικό κοινό και το πρώτο μαγαζί «Les Délices d’Aphrodite» (Οι λιχουδιές της Αφροδίτης) γέννησε άλλα 4 μαγαζιά σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.

Έμειναν πιστοί στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, δεν δίστασαν όμως να την αναβαθμίσουν παντρεύοντας την με τις γαλλικές τεχνικές και εκσυγχρονίζοντας τα πιάτα.

Με συγκίνηση και «υπερηφάνεια» ο Ανδρέας Μαυρομάτης δέχθηκε το πρώτο του αστέρι Michelin, κατά την ετήσια τελετή απονομής των «αστεριών» που έγινε παρουσία του Γάλλου πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ στην αίθουσα τελετών του συγκροτήματος «La Seine Musicale» στο νησί Σεγκέν δυτικά των Παρισίων.

Η νέα πρόκληση των αδελφών Μαυρομάτη είναι, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το πρώτο «αστέρι» που μόλις κέρδισαν, να φέρει σειρά άλλα αστέρια στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.