«Ψάχνουμε να βρούμε το γιατί»

«Ψάχνουμε να βρούμε το γιατί»


Ένας 30χρονος άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από επεισόδιο οπαδικής βίας στα Ιωάννινα και ο ΠΑΣ Γιάννινα με ανακοίνωσή του πήρε θέση για το περιστατικό, εκφράζοντας την οργή, την ανησυχία αλλά και τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση του φίλου της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα έχει ως εξής:

«Τρεις μέρες τώρα προσπαθούμε να μάθουμε, να δούμε, να χωνέψουμε αυτό που έχει γίνει.

Να βρούμε το ΓΙΑΤΙ.

Θεωρούμε αδιανόητο και απαράδεκτο να γίνονται δέκτες δολοφονικών επιθέσεων και να αντιμετωπίζονται ως κατώτερες υπάρξεις άνθρωποι εξαιτίας της ομάδας που υποστηρίζουν. Η άνανδρη επίθεση σε τέσσερις φίλους τους ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη Παρασκευή μόνο ως καταδικαστέα και απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Στα Γιάννενα έχουμε μάθει να είμαστε ανοιχτοί σε όλους ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, οπαδικής ταυτότητας, και για τον λόγο αυτό θεωρούμε ως πρωτοφανή μια τέτοια πράξη κατά του πολυτιμότερου αγαθού που μπορεί να δοθεί σε έναν άνθρωπο, την ζωή.

Η αθλητική και κοινωνική διάσταση που πρεσβεύει ο ΠΑΣ Γιάννινα όχι μόνο για την πόλη των Ιωαννίνων αλλά και για όλη την Ήπειρο διέπεται από ήθος και αγάπη όχι μόνο για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, αλλά αγάπη για την ίδια την ζωή. Γι’ αυτό απαιτούμε από τους θεσμούς να μην δείξουν καμία ανοχή σε καμία πράξη βίας και βεβαίως την αυτονόητη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Ιωάννινα: Ένταση κατά την προσαγωγή στον Εισαγγελέα των συλληφθέντων για την οπαδική συμπλοκή

Η κοινωνία και η πόλη μας δεν μπορεί να ανεχθεί άλλες τέτοιες πράξεις, όταν πρόσφατα είχαμε τον αδόκητο χαμό του Άλκη Καμπανού. Η σκέψη μας αυτή την στιγμή είναι δίπλα στα παιδιά που δίνουν την πιο δύσκολη μάχη, ευχόμενοι να το ξεπεράσουν και να βρεθούν ξανά εκεί που είναι η θέση τους στις εξέδρες των Ζωσιμάδων…»Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *