Σε δυο βδομάδες θα μπορέσουμε σταδιακά να ανοίγουμε

Σε δυο βδομάδες θα μπορέσουμε σταδιακά να ανοίγουμε


Την Κέρκυρα επισκέφθηκε εκτάκτως την Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για να προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τον συντονισμό της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Όπως αποφασίστηκε, θα ληφθεί μια σειρά από μέτρα, που πρότειναν οι τοπικοί φορείς, ώστε σε δύο εβδομάδες από σήμερα, όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «να μπορέσουμε σταδιακά να ανοίξουμε την αγορά και να είμαστε ασφαλείς».

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως «βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή, σε ένα κρίσιμο στάδιο. Ήρθα, λοιπόν, εδώ να δώσω πολύ συγκεκριμένες οδηγίες, να συνεργαστώ με τις τοπικές Αρχές, την Περιφέρεια, τους δήμους, προκειμένου να γίνει μια παραγωγική συζήτηση και να υπάρξουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα περιορίσουν τη μετάδοση και τη διάδοση της πανδημίας στα νησιά μας. Θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή μιας σειράς από προτάσεις που ακούστηκαν από τους τοπικούς εκπροσώπους και πιστεύω ότι σε δύο εβδομάδες από σήμερα θα μπορέσουμε σταδιακά να αρχίσουμε να ανοίγουμε, να χαμογελάμε. Σας παρακαλώ κάντε υπομονή. Εμβολιαστείτε όλοι και να προσέχετε.

Η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και άλλες ελεγκτικές Αρχές είναι στο πόδι εδώ και 13 μήνες. Είναι ηρωική η προσπάθεια που κάνουν οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας για να ελέγξουν την εφαρμογή των μέτρων και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια.

Η προσπάθεια που γίνεται είναι μεγάλη. Καλώ τους πολίτες να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή. Αντιλαμβανόμαστε όλοι την κόπωση. Ας προσέξουμε λίγο ακόμη» τόνισε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η περιφερειάρχης κι ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο διοικητής του νοσοκομείου Κέρκυρας, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων και δήμαρχοι περιοχών της Κέρκυρας. Μέσω τηλεδιάσκεψης, το παρών έδωσαν ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, οι διοικητές Νοσοκομείων Ιόνιων Νήσων, τοπικοί αντιπεριφερειάρχες Ιόνιων Νήσων και ο δήμαρχος Παξών.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *