Σε πολύ δύσκολη θέση η ΚΑΕ Ηρακλής μετά το πόρισμα της ΕΕΑ

Σε πολύ δύσκολη θέση η ΚΑΕ Ηρακλής μετά το πόρισμα της ΕΕΑΣε δυσχερή θέση περιέρχεται η ΚΑΕ Ηρακλής, μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ΕΕΑ, η «φερόμενη ως πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος», Μαρία Χαρτζουλάκη, ενεργεί ως «παρένθετο πρόσωπο» του Θεόδωρου Δρακόπουλου, τον οποίο η απόφαση χαρακτηρίζει «ουσιαστικό ιδιοκτήτη και πρόεδρο της ΚΑΕ», ενώ εκ του νόμου δεν έχει το δικαίωμα αυτό.

Με βάση τα παραπάνω, η ΕΕΑ αποφάνθηκε ότι δεν δύναται να χορηγήσει στην ΚΑΕ Ηρακλής πιστοποιητικό συμμετοχής στη Basket League για την αγωνιστική περίοδο 2021-22, ενώ παράλληλα αποφάσισε να διαβιβάσει τα έγγραφα που προσκόμισε ο «Γηραιός» στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την πράξη της Υφαρπαγής Ψευδούς Βεβαίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΑΕ Ηρακλής δεν είχε εξ αρχής εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, λόγω οφειλής σε αθλητή. Τιμωρήθηκε αρχικά με αφαίρεση τριών βαθμών από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, δικαιώθηκε όμως από το ΑΣΕΑΔ τον περασμένο μήνα και οι βαθμοί επιστράφηκαν.

Η απόφαση της ΕΕΑ:

«Προέκυψε από την έρευνα ότι η φερομένη ως Πρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος της ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017, είναι παρένθετο πρόσωπο, το οποίο χρησιμοποιεί ο Θεόδωρος Δρακόπουλος, για να ενεργεί για τον εαυτό του, εξαιτίας του κωλύματος του άρθρου 3 παρ.1 Ν.2725/1999 όπως ισχύει, (Ποινικό Μητρώο).

Συνεπώς η Επιτροπή ομόφωνα αποφαίνεται ότι, συμπληρωματικά με τις από 23.09.2021 και 12.10.2021 αποφάσεις της, με τις οποίες δεν χορήγησε Πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017 για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, εξαιτίας της αποδεδειγμένης οφειλής σε αθλητή της ομάδας, η οποία προέκυπτε από προσωρινά εκτελεστή απόφαση Δικαστηρίου (άρθρο 4 παρ.4 εδ.αε΄ Ν.4809/2021), ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙ επίσης Πιστοποιητικό συμμετοχής για την ίδια αγωνιστική περίοδο και για τον λόγο ότι ο προαναφερθείς Θεόδωρος Δρακόπουλος, ουσιαστικός ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΚΑΕ δεν δικαιούται να ασκεί τα καθήκοντα αυτά. (άρθρο 3 παρ.1 Ν.2725/1999 όπως ισχύει).

Επίσης επειδή προέκυψε από έγγραφα, ζητηθέντα και προσκομισθέντα από την ΚΑΕ, ότι η προαναφερθείσα Α.Α.Ε. εξαπάτησε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκειμένου να λάβει Πιστοποιητικό συμμετοχής για τις αγωνιστικές περιόδους 2019-2020 και 2020-2021, τα έγγραφα αυτά τα οποία είναι βεβαίας χρονολογίας, διαβιβάζονται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την πράξη της Υφαρπαγής Ψευδούς Βεβαίωσης και όποιες άλλες ενδεχομένως προκύψουν, για τις δικές του ενέργειες».

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *