Serial killer Κύπρου: Ο «Ορέστης» κατονόμασε το 8ο θύμα του

Serial killer Κύπρου: Ο «Ορέστης» κατονόμασε το 8ο θύμα του

AP 19116479104727

Ατάραχος και συνεχώς με σκυμμένο το κεφάλι ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς άκουσε το Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, να διατάσσει την 8ήμερη κράτησή του για 7 υποθέσεις απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης.

Ο «Ορέστης» έδωσε γραπτή κατάθεση στους ανακριτές της υπόθεσης, στην οποία κατονόμασε τη γυναίκα που η σορός της εντοπίστηκε μέσα σε λάκκο στο πεδίο βολής στην Ορούντα.

Χωρίς να φέρει σε κανένα σημείο της δικαστικής διαδικασίας ένσταση, ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς ανέφερε απλά «δεν φέρω ένσταση. Συμφωνώ», όταν τον ρώτησε η δικαστής εάν συμφωνεί με το αίτημα της Αστυνομίας για την 8ήμερη κράτησή του.

Ο στρατιωτικός, ατάραχος, οδηγήθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στη δικαστική αίθουσα συνοδεία αστυνομικών. Παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου χωρίς δικηγόρο, όπως συνέβη και την προηγούμενη φορά αναφέρει το philenews.com.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη.

Στην κατάθεση του ενώπιον δικαστηρίου ο Υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας Ιωάννης Γιωρκάτζης ανέφερε ότι ο ύποπτος βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης και της απαγωγής με σκοπό το φόνο, με θύματα επτά πρόσωπα, αδικήματα που διαπράχθηκαν από τις 30/9/2016 μέχρι τις 26/4/2019 στις επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας.

Στις συνέχεια, ο ανακριτής κατέθεσε όλο το ιστορικό γύρω από τον εντοπισμό του πρώτου πτώματος που βρέθηκε στο φρεάτιο του μεταλλείο στο Μιτσερό, αυτό της 38χρονης Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες. Αναφέρθηκε και στην υπόθεση εξαφάνισης της Αριάν Παλάνας από τις Φιλιππίνες που ο 35χρονος στρατιωτικός παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε.

Ο κ. Γιωρκάτζης εξήγησε πως κατά τη διάρκεια των ερευνών έγινε άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου και ανακάλυψαν ότι είχε επικοινωνίας και με τη Μαρικάρ που κι εκείνη έχει εξαφανισθεί. Στη συνέχεια ο ύποπτος παραδέχθηκε σε προφορική ανάκριση τη διάπραξη των φόνων άλλων τριών προσώπων, ανεβάζοντας συνολικά των αριθμών των θυμάτων στα επτά.

Ζήτησε να τον πάρουν στη Κοκκινοπεζουλα και υπέδειξε που έριξε τα πτώματα, ενώ τους υπέδειξε και στο πεδίο βολής που πέταξε τη σορό γυναίκας από την Ινδία ή το Νεπάλ, καθώς ο ίδιος δε θυμόταν ούτυε το όνομά της ούτε την καταγωγή της.

Όση ώρα κατέθετε ο αστυνομικός ανακριτής, ο 35χρονος στρατιωτικός ήταν σκυφτός. Η Αστυνομία αιτήθηκε την έκδοση διατάγματος 8ήμερης κράτησης του υπόπτου. Η δικαστής τότε, τον ρώτησε εάν συμφωνεί και ο 35χρονος απάντησε απλά «ναι».

Προχώρησε και σε γραπτή κατάθεση στους ανακριτές στην οποία μάλιστα, κατονόμασε και το θύμα που εντοπίστηκε σε πηγάδι στο πεδίο βολής στην Ορούντα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Δημοκρατίας, Μάριος Κουτσόφτας, εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής κατέθεσε πως ενυπάρχουν οι λόγοι για την κράτηση του υπόπτου, καθώς παραπέμπει σε παλαιές υποθέσεις και συμφώνησε με το αίτημα της Αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής λήφθηκαν 250 καταθέσεις, ενώ υπολείπονται να ληφθούν άλλες 150, ενώ παράλληλα οι Αρχές αναζητούν ένα ακόμη όχημα του υπόπτου, το οποίο, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο κ. Γιωρκάτζης, αναμένεται να καταδείξει μαρτυρία.

Αναφορικά με το θύμα που εντοπίστηκε στο πεδίο βολής στην Ορούντα, αναμένεται να γίνει ταυτοποίηση.

Η δικαστής, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει ανακριτικό έργο σε εξέλιξη και κρίνοντας ως αναγκαία την κράτηση του υπόπτου, εξέδωσε εναντίον του διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησής του. Από την πλευρά του ο 35χρονος στρατιωτικός δεν έφερε ένσταση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *