Σπουδαία νέα στον αγώνα κατά των υψηλών τιμών ενέργειας

Σπουδαία νέα στον αγώνα κατά των υψηλών τιμών ενέργειαςΤην ικανοποίησή του για την επιστολή 15 χωρών της Ε.Ε. προς την Κομισιόν, με την οποία της ζητούν να παρουσιάσει πρόταση για πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, εν όψει του έκτακτου Συμβουλίου Ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter.

«Σπουδαία νέα στον αγώνα κατά των υψηλών τιμών της ενέργειας. Μια πλειοψηφία 15 κρατών-μελών υποστηρίζει τώρα το αίτημα προς την Επιτροπή να εφαρμόσει ανώτατο όριο τιμών για το φυσικό αέριο» γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πως η επιστολή, η οποία συντάχθηκε με πρωτοβουλία της Ελλάδας, της Ιταλίας, του Βελγίου και της Πολωνίας και απευθύνεται στην επίτροπο Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον και υπογράφεται από τους υπουργούς Ενέργειας του Βελγίου, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και της Ισπανίας.

naftemporiki.gr

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *