Στην Αθήνα ο Μπαχ, εγκαινίασε την Ψηφιακή Έκθεση στην Ε.Ο.Ε.

Στην Αθήνα ο Μπαχ, εγκαινίασε την Ψηφιακή Έκθεση στην Ε.Ο.Ε.


Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας τα εγκαίνια της Ψηφιακής Έκθεσης στην είσοδο του κτιρίου της ΕΟΕ, στο Χαλάνδρι.

Η Ψηφιακή Έκθεση παρουσιάζει όλους τους σύγχρονους Έλληνες Ολυμπιονίκες καθώς και στιγμές από την Ολυμπιακή Φλόγα που είναι ένα από τα πιο ισχυρά σύμβολα του Ολυμπισμού.

Τον πρώτο παράγοντα του Ολυμπιακού κινήματος καλωσόρισε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος. 

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο Μπαχ για το πρώτο του ταξίδι μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της ΔΟΕ στην Ελλάδα, γεγονός που αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα», δήλωσε.

«Είναι μια σημαντική ημέρα για εμάς, καθώς μετά την τροποποίηση του καταστατικού μας, οι Έλληνες Οlympians θα εκλέξουν σήμερα τον εκπρόσωπό τους στη Γενική Συνέλευση της ΕΟΕ», συνέχισε.

Και κατέληξε: «Η ψηφιακή έκθεση που εγκαινιάσαμε σήμερα αποτελεί ένα μικρό φόρο τιμής σε όσους τίμησαν την πατρίδα μας από το 1986 στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρουσιάζουμε επίσης δύο από τα πιο ισχυρά Ολυμπιακά σύμβολα, την Ολυμπιακή Φλόγα και την Ολυμπιακή Σημαία προωθώντας τις αξίες του Ολυμπισμού».

Από την πλευρά του, μεταξύ άλλων ο κ. Μπαχ υπογράμμισε: «Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να βρίσκομαι στην Αθήνα για πολλούς μάλιστα λόγους, πέρα από την φιλία που μας συνδέει. Το νέο καταστατικό της ΕΟΕ και οι εκλογές που γίνονται σήμερα στους αθλητές για την εκπροσώπηση στην Ολομέλεια, ο νέος φωτισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο αλλά και αυτή η ψηφιακή έκθεση που συνδέει το παρόν με το μέλλον απεικονίζουν το περιεχόμενο της Ατζέντας 2020».

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα σήμερα έχει μία τριπλή πρωτιά, καθώς πέρα από την πρώτη χώρα που μπαίνει στο στάδιο στην Τελετή Έναρξης στους Ολυμπιακούς, είναι η πρώτη χώρα που επισκέπτομαι μετά την επανεκλογή μου και είναι η πρώτη χώρα που θα λάβει το Olympic Trophy, το βραβείο της ΔΟΕ που απεικονίζει το Olympic House στη Λωζάνη».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΔΟΕ παρέδωσε στον Σπύρο Καπράλο το Οlympic Trophy.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *