Στην Αττική μεταφέρονται οι 42 από τους 66 μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Κυλλήνη

Στην Αττική μεταφέρονται οι 42 από τους 66 μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Κυλλήνη

4406737

Σε δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στην Αττική πρόκειται να μεταφερθούν άμεσα οι 42 εκ των 66 μεταναστών που εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα σε ιστιοφόρο, ανοικτά της Γλύφας, στην Ηλεία.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ιωσήφ – Ναμπίλ Μοράντ «οι 42 αυτοί μετανάστες διαθέτουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και για αυτό, όπως με ενημέρωσαν από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, θα μεταφερθούν με λεωφορείο στην Αττική».

Όσον αφορά στους υπόλοιπους 24 μετανάστες, αφού ολοκληρωθεί η ταυτοποίησή τους από την Αστυνομία, θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται.

Σχετικά με τη φιλοξενία των μεταναστών αυτές τις ημέρες, ο Ιωσήφ – Ναμπίλ Μοράντ, είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «προσπαθήσαμε να τους στηρίξουμε παρέχοντας τους όλα τα αναγκαία για τη διαμονή τους, όπως φαγητό, γάλα, νερό και κουβέρτες, σε συνεργασία με επιχειρηματίες της περιοχής».

Στο μεταξύ, με αφορμή το περιστατικό εντοπισμού των μεταναστών που ήθελαν να φύγουν από την χώρα με ιστιοφόρο, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης θέτει το ζήτημα της απόπειρας παράνομης διακίνησης, μέσω ακτών της Ηλείας.

Ειδικότερα, όπως λέει «όσο θα δυσκολεύονται οι μετανάστες να περάσουν από άλλα σημεία, τόσο οι διακινητές θα ψάχνουν να βρουν νέα σημεία, όπως η περιοχή μας, που διαθέτει μια πολύ μεγάλη ακτογραμμή.»

Για αυτό ζητά «να ενισχυθούν η αστυνομία και το λιμενικό, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε μέσα» προκειμένου, όπως πρόσθεσε «να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, έχει ζητήσει από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής «να ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην μετατραπεί η περιοχή μας σε σημείο διακίνησης».

Να σημειωθεί, αναφορικά με το ζήτημα της απόπειρας διακίνησης μεταναστών μέσω ακτών της Δυτικής Ελλάδας έχουν εντοπιστεί τον τελευταίο χρόνο, έπειτα από συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιούν αστυνομία και λιμενικό, περίπου 400 μετανάστες, ενώ ταυτόχρονα έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις ατόμων, που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης διακίνησης.

(φωτογραφία αρχείου)

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *