Στο πλευρό των κατοίκων των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας

Στο πλευρό των κατοίκων των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας


Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και προς αυτή την κατεύθυνση, το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ξεκινήσει άμεσα τη στήριξη των πληγέντων.

Σύμφωνα με την πρυτανική αρχή ξεκινάει άμεσα συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού (κυρίως νερού και τροφίμων μακράς διάρκειας) στις Πανεπιστημιουπόλεις του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου. Επίσης θα συγκεντρώσει ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα προωθηθεί στους πλημμυροπαθείς και θα δώσει εντολή προς όλα τα ακαδημαϊκά τμήματα και τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κρήτης να παράσχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που έχουν πληγεί από τις καταστροφές.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης εκφράζει την έμπρακτη συμπαράστασή του προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που επλήγη πολλαπλώς από τις πλημμύρες, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια που θα του ζητηθεί από το Πανεπιστήμιο για την άμεση αποκατάσταση της ακαδημαϊκής λειτουργίας του.

Επίσης, από πλευράς του δήμου Ρεθύμνης και προκειμένου να συνεισφέρει στη συλλογική προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες, ο Δήμος προτίθεται να συλλέξει είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα σταλούν στο Δήμο Παλαμά Καρδίτσας. Η συλλογή θα γίνεται στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» κατά τις ημέρες: Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου: Από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου : Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου : Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Ο δήμος στέλνει το μήνυμα «Η έμπρακτη συνεισφορά μας, είναι το μέτρο της ανθρωπιάς μας».

Τα είδη που χρειάζονται στο Δήμο Παλαμά (κατόπιν επικοινωνίας του Γ.Γ. Δήμου Ρεθύμνης Μ. Ρουσιά με τις τοπικές αρχές του Δ. Παλαμά) είναι τα ακόλουθα: «Ξηρά τροφή, Κλινοσκεπάσματα καθαρά (σεντόνια και κουβέρτες), Σχολικά είδη και συγκεκριμένα τσάντες όλων των ειδών, κασετίνες, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, τετράδια μπλε και με τετράδια με σπιράλ, μηχανικά μολύβια, σετ χάρακες- διαβήτες, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι, μπλοκ χαρτόνια κάνσον και εκπαιδευτικά παιχνίδια νηπίων».

Ο δήμος καλεί όσους επιθυμούν να συνδράμουν την προσπάθεια να φέρνουν τις προσφορές τους (μόνον για τα συγκεκριμένα είδη) πακεταρισμένες και να αναγράφουν εξωτερικά το είδος του περιεχομένου της κάθε κούτας. Επίσης ζητείτε από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των Οικισμών του Δήμου, να αναλάβουν τη συγκέντρωση των προσφερόμενων από τους συγχωριανούς τους ειδών και να συντονίσουν τη μεταφορά των συλλεχθέντων στο «Μελίνα Μερκούρη». Η συγκεκριμένη ανθρωπιστική πρωτοβουλία συντονίζεται από την Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με εθελοντές του Δικτύου Εθελοντών Δ.Ρ «ΡΕΘελοντώ».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης τηλ: 28310 21307 (ώρες λειτουργίας υπηρεσιών), στο «ΡΕΘελοντώ» : Επικεφαλής στην Αγγελική Σερβιλάκη τηλ: 6974041704.

Πηγή: ΑΜΠΕSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *