«Στόχος της Huawei να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones παγκοσμίως»

«Στόχος της Huawei να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones παγκοσμίως»

19085532672923

Τον στόχο να γίνει η Huawei ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones παγκοσμίως και η Honor να καταλάβει τη δεύτερη θέση στην Κίνα και την τέταρτη παγκοσμίως, εξέφρασε ο executive director και CEO του κολοσσού τεχνολογίας, Richard Yu, μέσω της δημοσίευσης που πραγματοποίησε στον επίσημο λογαριασμό του στο Sina Weibo, μία από τις μεγαλύτερες κινεζικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, η Huawei υποστηρίζει την Honor στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής και θα συνεχίσει να επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογίες, νέα κανάλια διανομών και στρατηγικές στην λιανική αγορά διατηρώντας τη στρατηγική που διαχωρίζει το ένα brand από το άλλο.

Παράλληλα, όμως, Huawei και Honor θα συνεχίσουν να θέτουν σε προτεραιότητα το μέλλον με στόχο να δημιουργήσουν έναν έξυπνο και fully connected κόσμο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το Huawei Consumer BG έχει αλλάξει τα δεδομένα στον κλάδο και η Huawei και η Honor είναι πιθανό να γίνουν οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές smartphones παγκοσμίως αυτή τη χρονιά», όπως τονίστηκε. Οι νέοι στόχοι της εταιρείας έρχονται σε συνέχεια της επίτευξης των επτά στρατηγικών στόχων που είχε θέσει ο Richard Yu το 2012.

Αυτοί οι επτά στόχοι ήταν:

  • Η εξέλιξη από έναν ODM (Original Design Manufacturer) πάροχο σε μία ανεξάρτητη OEM (Original Equipment Manufacturer) μάρκα
  • Η αναβάθμιση των προϊόντων από low-end σε mid- και high-end-
  • Η παύση προώθησης ultra-low-end κινητών που σημειώνουν μεγάλο όγκο πωλήσεων αλλά με χαμηλό κέρδος
  • Η ένταξη του HiSilicon quad-core επεξεργαστή και του Balong chip
  • Η ανάπτυξη της εταιρείας μέσω του e-commerce
  • Ο σχεδιασμός μίας προσωποποιημένης εμπειρίας χρήστης μέσω Emotion UI
  • Η κατάκτηση της κορυφαίας θέσης στην παγκόσμια βιομηχανία hardware

Η επιχειρηματική δραστηριότητας της Huawei στην αγορά καταναλωτή ηγείται των εσόδων της εταιρείας με αύξηση της τάξης του 48,4%, ξεπερνώντας την επιχειρηματική δραστηριότητα στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών. Το 2018, οι πωλήσεις που είχε η κινεζική εταιρεία στην αγορά καταναλωτή ανήλθαν στα 348,9 δισ. RMB (ή 46,3 δισ. ευρώ), σημειώνοντας ετήσια άνοδο της τάξης του 45,1% και συμβάλλοντας στο να γίνει η μεγαλύτερη πηγή εσόδων στα κέρδη της εταιρείας.

Παράλληλα, η Honor συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία, τη στιγμή που η παγκόσμια βιομηχανία smartphones γνωρίζει πτώση. Σύμφωνα με στοιχεία του IDC (International Data Corporation) η παγκόσμια αγορά «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων γνώρισε πτώση της τάξης του 3,1% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά στα shipments στα πρώτα τρία τετράμηνα του 2018, με την Honor όμως να πηγαίνει κόντρα σε αυτήν την τάση και να πετυχαίνει αύξηση 27,1%. Ακόμα, πέτυχε ετήσια αύξηση 170% σε διεθνής πωλήσεις ενώ βρέθηκε στη δεύτερη θέση παγκοσμίως όσον αφορά στον online όγκο πωλήσεων με αύξηση 29,4%.

Η Honor έχει ήδη λανσάρει νέες τεχνολογίες το 2019 που δείχνουν την δέσμευση της εταιρείας να επικεντρωθεί στην καινοτομία, ενώ κατά τη διάρκεια του φετινού Mobile World Congress, ο πρόεδρος της Honor, George Zhao, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει το πρώτο της 5G smartphone μέσα στο 2019.

«Η Honor είναι κοντά σε ένα ακόμα μεγάλο επίτευγμα και τίποτα δεν μπορεί να μας επιβραδύνει. Κάθε μέρα είναι για εμάς μία ευκαιρία για να προσφέρουμε στους fans μας. Για την Honor, τα καλύτερα έρχονται», ανέφερε ο Zhao.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *