Στρατηγική εναλλακτική λύση στη Γερμανία ο συνασπισμός SPD με Πράσινους και Αριστερά

Στρατηγική εναλλακτική λύση στη Γερμανία ο συνασπισμός SPD με Πράσινους και Αριστερά

AP 17342390370839 e1559557557348

Η στρατηγική εναλλακτική λύση για τους Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας είναι ο συνασπισμός του SPD με τους Πράσινους και την Αριστερά, όπως τόνισε ο αναπληρωτής πρόεδρος του SPD Ραλφ Στέγκνερ, σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ο στόχος είναι «να γίνει αυτός ο συνασπισμός η ισχυρότερη δύναμη σε σχέση με το CDU και το CSU».

«Οι Πράσινοι πρέπει να αποφασίσουν εάν προτιμούν συνασπισμούς τύπου Τζαμάικα ή κοινωνικές και προοδευτικές συμμαχίες, και το Αριστερό Κόμμα πρέπει να διαχωρίσει τη θέση του από αριστερές εθνικές θέσεις, αν θέλουν να έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης» τόνισε ο Στέγκνερ. «Ετσι, μια ‘κόκκινο-κόκκινο-πράσινη’ κυβέρνηση συνασπισμού μπορεί να πετύχει, όπως στη Βρέμη».

Κατά μιας μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας των Χριστιανοδημοκρατών με τους Πρασίνους τάχθηκε η πρόεδρος του CDU Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ. «Όσοι ονειρεύονται μια νέα κυβέρνηση και ψηφίζουν τους Πράσινους πρέπει να ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν με το Αριστερό Κόμμα» τόνισε η ΑΚΚ στην Bild am Sonntag.

«Η περίπτωση της Βρέμης το δείχνει: Σε περίπτωση αμφιβολίας, οι Πράσινοι δεν θα επιλέξουν αστικά κόμματα, αλλά θα κινηθούν προς τα αριστερά,» πρόσθεσε η ηγέτις του CDU.

Το CDU φαίνεται να ήλπιζε στις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές σε έναν συνασπισμό με τους Πράσινους, αλλά θεωρεί ότι εξαπατήθηκε μετά τις εκλογές στη Βρέμη. Εκεί, οι Πράσινοι είχαν συνάψει προηγουμένως μια συμμαχία με το CDU και την FDP. Παρά τη νίκη του CDU, αποφάσισαν να διαπραγματευτούν με τους πρώην εταίρους τους, το SPD και την Αριστερά.

«Οι Πράσινοι παρέμειναν προφανώς πιστοί στην αρχική τους ιδεολογία», τόνισε η Κραμπ-Καρενμπάουερ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *