Σύροι αντάρτες αποχωρούν από θύλακα βορειανατολικά της Δαμασκού

Σύροι αντάρτες αποχωρούν από θύλακα βορειανατολικά της Δαμασκού

sy

Την αποχώρησή τους από θύλακα στα βορειοανατολικά της Δαμασκού ξεκίνησαν σήμερα Σύροι αντάρτες, με κατεύθυνση τα βόρεια της χώρας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση και αξιωματούχο των ανταρτών. Η κίνηση αυτή έρχεται στο πλαίσιο συμφωνίας παράδοσης που σηματοδοτεί μία ακόμα νίκη για τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αποχώρηση θα αποκαταστήσει τον κυβερνητικό έλεγχο στον ανατολικό θύλακα Καλαμούν, περίπου 40 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι αντάρτες μαχητές και οι οικογένειές τους θα μεταφερθούν από το ανατολικό Καλαμούν στο Ιντλίμπ και τη Γιαραμπλούς, ανταρτοκρατούμενο έδαφος στα σύνορα με την Τουρκία, με 3200 μαχητές και τις οικογένειές τους να αναμένεται να φύγουν σήμερα.

Στο μεταξύ, ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του κλιμακώνουν τον βομβαρδισμό πολιορκημένου θύλακα νότια της Δαμασκού.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από σύννεφα καπνού πάνω από την συνοικία αλ Χάτζαρ αλ Ασουάντ, μέρος του θύλακα που περιλαμβάνει τον παλαιστινιακό καταυλισμό Γιαρμούκ.

Η UNRWA, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), τόνισε ότι ανησυχεί βαθύτατα για την τύχη των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων περίπου 12.000 προσφύγων στο Γιαρμούκ και τις γύρω περιοχές.

«Ο εκτοπισμός συνεχίζεται με τους ανθρώπους να μετακινούνται στη γειτονική περιοχή Γιάλντα … για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις. Μερικές οικογένειες μένουν στο Γιαρμούκ, είτε επειδή δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω της σφοδρότητας των συγκρούσεων είτε επειδή επιλέγουν να παραμείνουν», σημείωσε ο εκπρόσωπος της UNRWA, Κρις Γκάνες.

«Δεν έχουμε αριθμούς για το πόσοι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί, αλλά η ανθρωπιστική κατάσταση αυτών που βρίσκονται στο Γαρμούκ και τη Γιάλντα είναι αφόρητη», συμπλήρωσε.

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *