Τελετή Έναρξης στον Σηκουάνα προανήγγειλε ο Μακρόν

Τελετή Έναρξης στον Σηκουάνα προανήγγειλε ο Μακρόν


Μία εντελώς διαφορετική Τελετή Έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας, που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι, υπόσχεται ο Εμάνουελ Μακρόν.

Ο Πρόεδρος της χώρας επιβεβαίωσε την ιδέα του Τόνι Εστανγκέ, προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής στο «Παρίσι 2024», να επιθυμεί να «σπάσει» τους κώδικες στην Έναρξη των Αγώνων του Παρισιού.

«Ήταν μερικοί μήνες τώρα που υπήρξε η επιθυμία να έχουμε μια πραγματικά μοναδική κι επαναστατική Τελετή Έναρξης» εξήγησε ο Μακρόν και συνέχισε: «Την πρώτη φορά που ο Τόνι (Εστανγκέ) μου παρουσίασε αυτή την ιδέα, πριν από ένα χρόνο, σκέφτηκα ότι ήταν τρελή. Τώρα, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτή η Τελετή θα πραγματοποιηθεί στον Σηκουάνα».

Ήταν ακόμη το 2018, όταν ο τρεις φορές Γάλλος Ολυμπιονίκης του κάνοε καγιάκ παρουσίασε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο πρότζεκτ, έχοντας ως κεντρική ιδέα την επιθυμία να διοργανώσει «Αγώνες που προσεγγίζουν τους ανθρώπους».

«Υπάρχουν ακόμη πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να οριστικοποιηθούν: ασφάλεια, ιστορία, διαδρομή, λεπτομέρειες» συνέχισε ο Γάλλος Πρόεδρος. «Η τελετή έναρξης θα γίνει σε φορτηγίδες στο Σηκουάνα, χρησιμοποιώντας επίσης όλα εκείνα τα οποία προσφέρει ο ποταμός ως αστικό περιβάλλον».

Και ο Μακρόν συμπλήρωσε: «Η επιθυμία μας είναι να μπορούμε πραγματικά να προσφέρουμε ένα αξέχαστο γεγονός. Οπτική δύναμη, συναίσθημα και ακόμη και ένας πολύ διαφορετικός ρυθμός στην τελετή. Υπάρχει μια απίστευτη δυνατότητα δημιουργικότητας, συνδυάζοντας μέρη και παραστάσεις ταυτόχρονα».

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *