Τι είναι το affiliate marketing και πως να βγάλετε χρήματα

Τι είναι το affiliate marketing και πως να βγάλετε χρήματα

affiliate-marketing

 

Τι είναι το affiliate marketing και πως να βγάλετε χρήματα

Με τον όρο Affiliate marketing εννοούμε την χρήση μια ιστοσελίδας που πουλάει προϊόντα ή υπηρεσίες από άλλες ιστοσελίδες που ονομάζονται affiliates ή συνεργάτες για να την βοηθήσει να προωθήσει τα προϊόντα της.

Μια άλλη ονομασία με την οποία είναι ευρέως διαδεδομένη είναι online marketing ή performance marketing. Ουσιαστικά, το performance marketing είναι μία μέθοδος marketing όπου άλλες συνεργαζόμενες ιστοσελίδες πουλάνε ηλεκτρονικά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχετε.

Το affiliate marketing είναι μια δραστηριότητα την οποία μπορούν να ασχοληθούν ακόμη και αυτοί που δεν έχουν ήδη μια ιστοσελίδα ή δικό τους προϊόν.

Στην Ελλάδα, μια εταιρεία που ασχολείται με αυτό είναι η linkwise όπου μπορείτε να κάνετε την διαφήμισή σας και να προωθήσετε την όποια ιστοσελίδα έχετε αλλά είτε ως διαφημιστής να προωθήσετε προϊόντα άλλου.

Affiliate marketing kai SEO

Μια στρατηγική SEO είναι το λανσάρισμα ενός προϊόντος μέσω Affiliate Marketing.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό όταν είστε οι παραγωγοί του προϊόντος που θέλετε να διαφημίσετε τότε θα πρέπει ήδη να υπάρχει μια affiliate ιστοσελίδα όπου θα στέλνουν links οι συνεργάτες.

Έτσι, πολλοί συνεργάτες μπορούν να διαφημίζουν καθημερινά τα προϊόντα σας στο διαδίκτυο. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργούνται backlinks και θα δείχνουν στην δική σας ιστοσελίδα ώστε με τον καιρό να ανέβετε στην κατάταξη της Google!

Για να γίνει κάτι τέτοιο, ως διαφημιστής, συνάπτετε μια εμπορική συμφωνία για την προώθηση των προϊόντων σας μέσα από ένα affiliate network έναντι ενός ποσοστού.

Η εταιρεία affiliate marketing με την οποία συνεργάζεστε αναλαμβάνει να διαχειριστεί τους συνεργάτες σας και την είσπραξη και πληρωμή των αμοιβών του δικτύου συνεργατών. Εσείς οφείλετε να δώσετε κάποιο ποσοστό από τις πωλήσεις μέσω δικτύου συστάσεων πελατών του affiliate marketing.

Με το affiliate marleting θα δείτε δύο πλεονεκτήματα στην πορεία. Αρχικά θα δείτε τις πωλήσεις να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς και στην συνέχεια να εμφανίζεστε σε καλή κατάταξη στην μηχανή αναζήτησης της Google. Αυτό συμβαίνει αφού θα αυξηθούν οι επισκέψεις από τα referall networks που είναι παράγοντας SEO.

Τι χρειάζεστε για πετύχετε το Affiliate Marketing

Για να ξεκινήσετε το affiliate marketing χρειάζονται κάποια συγκεκριμένα πράγματα που θα διαβάσετε παρακάτω.

 • Ιστοσελίδα σε WordPress
 • Έναν λογαριασμό στη Linkwise ή και σε άλλες εταιρείες affiliate marketing
 • Μια σελίδα στο Facebook
 • Λογαριασμό στο twitter
 • Λογαριασμό στο Google Plus
 • Τις κατάλληλες εφαρμογές και πρόσθετα για το WordPress

Είναι γνωστό πως η Google θεωρεί τα social media βασικό συστατικό για το SEO και θα πρέπει να ακολουθείτε τακτικές SEO social media για να ανεβείτε στις μηχανές αναζήτησης της Google!

Λόγοι για να ξεκινήσετε το Affiliate Marketing

Για να ξεκινήσετε απαιτείται ένα μικρό κεφάλαιο εκκίνησης ή και καθόλου. Στην Linkwise για παράδειγμα δεν απαιτείται μηδενικό κεφάλαιο για να ξεκινήσετε. Μια ακόμη λύση για affiliate marketing είναι η εταιρεία Clickbanner.

Παράλληλα, είναι ένας τρόπος για να συμπεριλάβετε περισσότερες προσοδοφόρες προσφορές για τους πελάτες, και να τους προσφέρετε περισσότερες επιλογές. Καλό θα ήταν να ξέρετε πως δεν χρειάζεται να εμπλακείτε με την παραγωγή και αποθήκευση των προϊόντων. Αυτό που χρειάζεται ουσιαστικά είναι να αναπτύξετε τις σχέσεις με τους πελάτες σας.

Ποιους ευνοεί το Affiliate Marketing;

H Linkwise διαφημίζει προϊόντα από πολλούς κλάδους. Ωστόσο, οι κλάδοι που έχουν περισσότερη ανάπτυξη είναι:

 • Ταξίδια & τουρισμός
 • Μόδα
 • Ecommerce
 • Ιστοσελίδες προσφορών
 • Ασφάλειες

Δείτε περισσότερα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *