Τι θα γίνει τελικά με την ένταξη παιδιών στο νηπιαγωγείο από την ηλικία των 4 ετών

Σε τρία χρόνια θα εφαρμοστεί η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, δηλαδή η φοίτηση παιδιών στο νηπιαγωγείο από την ηλικία των 4 ετών. Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στη Βουλή, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και η τροπολογία που θα στέλνει τα παιδιά στο νηπιαγωγείο από τα 4 χρόνια τους.

Όπως είπε ο υπουργός, «η ελληνική κοινωνία αξιώνει να δημιουργηθούν σοβαρές, αξιόπιστες και αποτελεσματικές εκπαιδευτικές δομές. Αυτός είναι ο στόχος». Αναγνώρισε ωστόσο πως θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή και καλά μελετημένη μεταβατική περίοδος. Προανήγγειλε πως η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα εφαρμοστεί σε 3 χρόνια, κάνοντας λόγο για «διαχρονικό αίτημα από τους εκπαιδευτικούς, τους παιδαγωγούς, την κοινωνία».

Για το θέμα αυτό είχαν προκύψει πολλές αντιδράσεις, με την ΚΕΔΕ, την ΠΟΕ ΟΤΑ και τους Βρεφονηπιοκόμους να προχωρούν σε κινητοποιήσεις κατά της διάταξης αυτής, καταγγέλλοντας απαξίωση των παιδικών σταθμών και επισημαίνοντας κίνδυνο συρρίκνωσής τους. Ο κ. Γαβρόγλου αρνήθηκε πως θα υπάρξει συρρίκνωση και τόνισε αντίθετα ότι «το υπουργείο έχει στοιχεία που δείχνουν ότι θα οδηγήσει στην αύξηση των παιδικών σταθμών». Στάθηκε δε και στην «εντυπωσιακή», όπως τη χαρακτήρισε, άρνηση της ΚΕΔΕ να διαβιβάσει στο υπουργείο τα στοιχεία για τα παιδιά που έχουν μείνει εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *