Την Κυριακή θα μπορούσε να σταλεί μια δεύτερη αυτοκινητοπομπή με βοήθεια στη Γάζα

Την Κυριακή θα μπορούσε να σταλεί μια δεύτερη αυτοκινητοπομπή με βοήθεια στη Γάζα


Στην αποστολή μιας δεύτερης αυτοκινητοπομπής προς τη Γάζα ελπίζει ο ΟΗΕ, βάσει ενός μηχανισμού επιθεώρησης της βοήθειας που θα επιτρέψει να αυξηθούν οι παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας έως την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο Μάρτιν Γκρίφιθς, επικεφαλής του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Μια πρώτη αυτοκινητοπομπή με 20 φορτηγά έφθασε σήμερα στη Γάζα μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφας, αλλά οι προσπάθειες για την παράδοση προμηθειών στον πολιορκούμενο θύλακα καθυστέρησαν μετά το αίτημα του Ισραήλ για επαλήθευση της βοήθειας.

Η αυτοκινητοπομπή των 20 φορτηγών ανακοινώθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν μετά το ταξίδι του στο Ισραήλ την Τετάρτη και δεν υποβλήθηκε στην επιθεώρηση που οι αξιωματούχοι λένε ότι θα χρειαστεί για τις συνεχείς παραδόσεις στον θύλακα.

«Άκουσα σήμερα το απόγευμα, αλλά είμαστε σε διαπραγμάτευση για αυτό τώρα – ότι μπορούμε να έχουμε άλλη μια αυτοκινητοπομπή αύριο, ίσως ελαφρώς μεγαλύτερη, 20 με 30 φορτηγά», δήλωσε ο Γκρίφιθς σε συνέντευξη στο περιθώριο της διάσκεψης για τη Γάζα, που διεξήχθη στο Κάιρο.

«Είναι απίστευτα σημαντικό να μην υπάρχει κενό στη βοήθεια που διασχίζει τα σύνορα», δήλωσε. Ο ΟΗΕ δηλώνει ότι χρειάζονται 100 φορτηγά την ημέρα για να ικανοποιούνται οι βασικές ανάγκες στη Γάζα, όπου το Ισραήλ έχει επιβάλει “πλήρη αποκλεισμό” καθώς βομβαρδίζει τον θύλακα σε αντίποινα για την φονική εισβολή μαχητών της Χαμάς στο έδαφός του.

Πηγές: ΑΜΠΕ, ReutersSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *