Το Facebook έχει ένα «μυστικό αρχείο» για μας, το οποίο μπορούμε να δούμε

Το Facebook έχει ένα «μυστικό αρχείο» για μας, το οποίο μπορούμε να δούμε

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είδους πληροφορίες κρατά το Facebook για σας; Τι αποθηκεύει δηλαδή από την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα και τι τα κάνει αυτά τα δεδομένα;

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως είναι αρκετά εύκολο να το ανακαλύψουμε, μόνο που στο τέλος μπορεί να μη μας αρέσει καθόλου αυτό που θα δούμε!

Το Facebook αποθηκεύει ένα σωρό πληροφορίες για μας, όπως φωτογραφίες μας, διαφημίσεις που έχουμε κλικάρει, συζητήσεις, αρχεία που έχουμε μοιραστεί στο Messenger και τόσα μα τόσα ακόμα. Και δεν είναι φυσικά το μόνο, καθώς με παρόμοιο τρόπο δουλεύουν πολλά ακόμα κοινωνικά δίκτυα.

Ο δημοσιογράφος της «New Zealand Herald», Nick Whigham, αποφάσισε μια ωραία πρωία να μάθει πόσα ήξερε γι’ αυτόν το Facebook και έπαθε την πλάκα του από τον όγκο των δεδομένων που είχε αποθηκεύσει το μέσο για την online δραστηριότητά του. Ακόμα και πράγματα που δεν ήξερε καν πως υπήρχαν βρήκε εκεί μέσα!

«Είναι ένα παράξενο συναίσθημα να συνειδητοποιείς ότι, υπό μία έννοια, το Facebook σε ξέρει καλύτερα απ’ ό,τι εσύ τον εαυτό σου», λέει χαρακτηριστικά.

dsfiohdis2

Αν θέλετε να μάθετε κι εσείς τι σόι στοιχεία έχει για σας το Facebook, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κλικάρετε σε αυτό το μικρό τριγωνάκι στην πάνω δεξιά γωνία της σελίδας σας, να επιλέξετε τα «Settings» και στη σελίδα που θα σας μεταφέρει (General Account Settings) να πατήσετε στην τελευταία επιλογή «Download a copy of your Facebook data».

Μία και πλέον ώρα μετά, θα πάρετε ένα email που θα σας ενημερώνει ότι τα δεδομένα σας είναι έτοιμα για κατέβασμα. Το Facebook ισχυρίζεται πως το κάνει αυτό, ανοιχτά και όχι μυστικά, για να κρατά την πλατφόρμα δωρεάν. Κάποιοι δεν αισθάνονται βέβαια χαρούμενοι με αυτό, το Facebook μας τα λέει όμως όλα καθαρά και ξάστερα στα data policy που κανείς δεν διαβάζει.

Αν είστε διατεθειμένοι να παραδώσετε τα κλειδιά της ζωής σας στον Mark Zuckerberg για να παραμείνει το Facebook δωρεάν, αυτό αφορά προφανώς τον καθένα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *