Το γιγάντιο ρομπότ Mononofu με ύψος 8,5 μέτρα και βάρος επτά τόνους

Το γιγάντιο ρομπότ Mononofu με ύψος 8,5 μέτρα και βάρος επτά τόνους

robot

Δέος προκαλεί με την εμφάνισή του το δίποδο ανθρωποειδές ρομπότ Mononofu, το οποίο μπορεί να κινήσει τα δάχτυλά του, να στρίψει το πάνω μέρος του σώματός του και να περπατήσει μπρος-πίσω, αν και με ταχύτητα μικρότερη του ενός χιλιομέτρου την ώρα.

Έχει ύψος 8,5 μέτρα, ζυγίζει πάνω από επτά τόνους και είναι δημιούργημα της εταιρείας γεωργικών μηχανημάτων Sakakibara Kikai και του μηχανικού της Μασαάκι Ναγκούμο, ο οποίος εμπνεύσθηκε από την ιαπωνική σειρά κινούμενων σχεδίων «Gundam».

Όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ, το ρομπότ διαθέτει ένα υπερυψωμένο «κόκπιτ» με οθόνες και μοχλούς για τον πιλότο που ελέγχει τα ρομποτικά άκρα του.

Η ίδια εταιρεία έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα διάφορα άλλα μεγάλα ρομπότ, όπως το ύψους 3,4 μέτρων Landwalker, τα οποία συνήθως ενοικιάζει για ψυχαγωγικούς σκοπούς (ακόμη και για παιδικά πάρτι), αλλά κανένα δεν ξεπερνά το θηριώδες Mononofu, το οποίο διαθέτει στο δεξί χέρι του ένα αεροβόλο όπλο, που εκτοξεύει σφουγγαρένιες μπάλες με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα.

Για να βγει βέβαια από το εργοστάσιο κατασκευής του, υπάρχει μία προϋπόθεση: Πρέπει να αποσυναρμολογηθεί, καθώς είναι ψηλότερο από την πύλη του εργοστασίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *