Το Κίνημα Πέντε Αστέρων βλέπει «κεντρικό ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση»

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων βλέπει «κεντρικό ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση»

maio

«Αν αυτό είναι το αποτέλεσμα, πρόκειται για ήττα για εμάς και θα μετακινηθούμε στην αντιπολίτευση», τόνισε ο Έτορε Ροζάτο, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) στην κάτω Βουλή, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις εξόδου.

Το PD συγκεντρώνει μόλις το 21% των ψήφων, σύμφωνα με τα exit polls, δηλαδή βρίσκεται πίσω από το αυτοπροβαλλόμενο ως αντισυστημικό Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) και ακόμα πιο πίσω από τη συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς.

Από την πλευρά του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αλφόνσο Μποναφέντε, στενός συνεργάτης του ηγέτη του M5S, του Λουίτζι ντι Μάγιο, τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο La7 ότι αν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα που υπέδειξε το exit poll του σταθμού, η παράταξή του θα έχει κεντρικό ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση και «θα είμαστε πυλώνας του κοινοβουλίου».

Ωστόσο ο Μποναφέντε επισήμανε πως τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων εξόδου δεν είναι βέβαιο ότι θα επαληθευτούν και παρέμεινε επιφυλακτικός.

Κατά τις δημοσκοπήσεις εξόδου, το M5S αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με διαφορά, ωστόσο η συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς, με πρωταγωνιστές τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι του Φόρτσα Ιτάλια και τον Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά, θα καταλάβει τις περισσότερες έδρες στην επόμενη ιταλική Βουλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *