Βέτο της Ρωσίας στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία

Βέτο της Ρωσίας στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ΟυκρανίαΗ Ρωσία άσκησε βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος στο οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητά την άμεση διακοπή της επίθεσης στην Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti.

Έντεκα χώρες μέλη ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, τρεις απείχαν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αλβανία ήταν οι εμπνευστές του σχεδίου ψηφίσματος .

Στο κείμενο σημειώνεται ότι «το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υποστηρίζει την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς τη Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσει την επίθεση στην Ουκρανία».

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εκφράζει τη βαθιά του λύπη σε σχέση με την επιθετικότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας», αναφέρεται, ενώ τονίζεται ότι «αποφασίζει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει να σταματήσει αμέσως τη χρήση βίας κατά της Ουκρανίας και να απέχει από περαιτέρω παράνομη απειλή για χρήση βίας εναντίον οποιουδήποτε κράτους του ΟΗΕ .

Σύμφωνα με το προσχέδιο, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ρωσία θα έπρεπε να αποσύρει αμέσως, πλήρως και χωρίς προϋποθέσεις όλες τις στρατιωτικές της δυνάμεις από το έδαφος της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της.

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.