«Βλέπει» ήπια ύφεση διάρκειας 18 μηνών

«Βλέπει» ήπια ύφεση διάρκειας 18 μηνώνΑναπόφευκτο θεωρεί το σενάριο της ύφεσης για την παγκόσμια οικονομία ο Έλον Μασκ. Αν και πιστεύει ότι αυτή θα είναι ήπια, προειδοποιεί ότι αυτή θα διαρκέσει ενάμιση χρόνο.

Στη συνέλευση των μετόχων της Tesla την Πέμπτη ο  διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων ρωτήθηκε πώς σχεδιάζει να δαπανήσει τα χρήματά της η Tesla τα επόμενα χρόνια και ποιες πιστεύει ότι είναι οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές. 

Αν και ο Μασκ αστειεύθηκε πως «το να κάνεις μακρο-οικονομικές προγνώσεις είναι μία συνταγή καταστροφής», έδωσε την εκτίμησή του ότι ο πληθωρισμός έχει φτάσει ήδη στο απόγειό του και πως θα δόυμε «μία σχετικά ήπια ύφεση», η οποία θα διαρκέσει 18 μήνες. 

Όπως εξήγησε στήριξε την πρόβλεψή του αυτή στις τιμές που καλείται να πληρώσει η Tesla για πρώτες ύλες και εξαρτήματα αναγκαία για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Μασκ τόνισε επίσης πως η Tesla σχεδιάζει να αυξήσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες αλλά και τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη «όσο το δυνατόν ταχύτερα, χωρίς σπατάλες». Πρόσθεσε όμως πως είναι πιθανό και ένα πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών. Αυτό θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τις ταμειακές ροές της Tesla και δεν είναι κάτι για το οποίο ο ίδιος μπορεί να δεσμευτεί από τώρα. 

naftemporiki.gr 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *