«Βούλιαξε» από κόσμο το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων

«Βούλιαξε» από κόσμο το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων

gfdg1

Ουρές χιλιομέτρων σχημάτισαν τα αυτοκίνητα που κινούνταν το Σάββατο (06/01) προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ενδεικτικό του πλήθους κόσμου που το επισκέπτονταν. Μάλιστα, αρκετοί από τους σκιέρ κουβαλούσαν στην πλάτη τους και για πολλά χιλιόμετρα τα πέδιλά τους.

Η Αστυνομία έχει σταματήσει την κίνηση σε δύο σημεία, στη μέση της διαδρομής προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και στην πόλη των Καλαβρύτων, προκειμένου να μπορεί να ρυθμίσει την κυκλοφορία, για να διεξαχθεί αυτή πιο ομαλά. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «tempo24.news», οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν έξω από τα αυτοκίνητά τους, για να δουν πότε… θα ξεκινήσουν την πορεία τους και πάλι.

Επίσης, υπήρξαν άνθρωποι που για πολλά χιλιόμετρα κουβαλούσαν στην πλάτη τους τα πέδιλα του σκι, ή τις σανίδες τους, σκιέρ οι οποίοι με τα πόδια έφταναν στα εκδοτήρια. Τα αυτοκίνητά τους, τα είχαν αφήσει αρκετά μακριά από το σημείο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΧΚΚ, Λεωνίδα Σπυρόπουλο, η επισκεψιμότητα φέτος σημείωσε ρεκόρ, με χιλιάδες επισκέπτες να πηγαίνουν στο κέντρο. Επίσης, ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο, είναι ότι η διοίκηση είδε να επισκέπτονται το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων άνθρωποι από άλλες περιοχές, οι οποίοι δεν είχαν πάει ποτέ ξανά. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, έχει να κάνει μεταξύ άλλων και το χιόνι που είχε και κράτησε το χιονοδρμικό κέντρο σε όλη τη διάρκεια των γιορτών. Υπολογίζεται ότι μόνο το Σάββατο (06/01), ημέρα των Θεοφανείων, κόπηκαν περισσότερα από 5.000 εισιτήρια για τα λιφτ. Λίγο λιγότεροι, ήταν όσοι έκαναν βόλτες στις εγκαταστάσεις του.

Φυσικά, την επίσκεψη τόσου κόσμου στο χιονοδρομικό κέντρο «εκμεταλλεύτηκε» και η πόλη των Καλαβρύτων, η οποία ήταν κατάμεστη Παρασκευή και Σάββατο, ενώ η αναμονή στα καταστήματα εστίασης έφτανε περίπου τη μία ώρα.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δηλώνει ο δήμαρχος Καλαβρύτων και πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς. «Καταφέραμε να κάνουμε την περιοχή νούμερο ένα στους χειμερινούς προορισμούς και όχι μόνο και θα συνεχίζουμε τις προσπάθειες», τόνισε ο κ. Λαζουράς.

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *