Βούτσης: Μοχλός ανασύστασης του κοινωνικού ιστού οι εθελοντικές πρωτοβουλίες για τα ΑμεΑ

Βούτσης: Μοχλός ανασύστασης του κοινωνικού ιστού οι εθελοντικές πρωτοβουλίες για τα ΑμεΑ

voutsis

«Οι εθελοντικές εστίες κοινωνικής προσφοράς που μείνανε ζωντανές, που βλαστήσανε μέσα στην κρίση, κόντρα στην κρίση, μπορούν να είναι μέρος της προσπάθειας για την ανασύσταση του κοινωνικού ιστού, για να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης το βράδυ της Κυριακής, στην τιμητική προς το πρόσωπό του εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος Γέφυρα Ζωής AμεΑ Δυτικού Τομέα στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αιγάλεω, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ο κ. Βούτσης είπε ότι πρέπει να είναι περήφανοι όσοι συνέβαλαν σε προσπάθειες, σαν αυτές του συλλόγου Γέφυρα Ζωής ΑμεΑ Δυτικού Τομέα, για τη δημιουργία από εθελοντές, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά και νέους με υστέρηση-φάσμα αυτισμού, που αναπτύχθηκαν πρωτoγενώς στη βάση της κοινωνίας, μέσα σε συνθήκες που ο κοινωνικός ιστός δοκιμάστηκε στα όρια της συντριβής του.

«Με τιμάτε πραγματικά με την παρουσία σας εδώ» είπε ακόμα ο κ. Βούτσης και συμπλήρωσε: «Γι αυτό και η Βουλή από φέτος ξεκίνησε -και θα είναι ελπίζω για όλα τα επόμενα χρόνια-, ένα μικρό τμήμα ενθάρρυνσης και χορηγικής προσπάθειας προς την Γέφυρα Ζωής ΑμεΑ , ώστε αυτό το μήνυμα να μεταλαμπαδευτεί και στην καρδιά της Δημοκρατίας μας».

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ελπίδα «Όταν βγει η χώρα από αυτή την περιπέτεια και ιδιαίτερα από το καλοκαίρι του 2018 και μετά, να είναι καλύτερα τα πράγματα», ώστε «να βρεθούν λύσεις μεσομακροπρόθεσμες, μόνιμες, μαζικές, που να αγκαλιάζουν όλα τα παιδιά στον τόπο μας, χωρίς να επιβαρύνονται οι γονείς τους, για να μπορούνε ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας να αναπτυχθούν, να παράξουν και να δημιουργήσουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.