Ξαφνικές συναντήσεις για το Σκοπιανό στη Βιέννη

Ξαφνικές συναντήσεις για το Σκοπιανό στη Βιέννη

268136

Ξαφνική συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ και τον Μάθιου Νίμιτς έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ενώ χθες το βράδυ συναντήθηκε με τον κ Ντιμιτρόφ.

Όπως ανακοινώθηκε οι δύο υπουργοί θα έχουν κοινή συνάντηση την Τρίτη με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γ.Γ. ΟΗΕ,
Μάθιου Νίμιτς σε συνέχεια των διαβουλεύσεων για το Σκοπιανό.

Οι δύο συναντήσεις ανακοινώθηκαν λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθούν και μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του όπου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στις συναντήσεις που είχε με τον Ζοραν Ζάεφ στο Νταβός έγιναν σημαντικά βήματα που οδήγησαν στη μετονομασία του αεροδρομίου και της εθνικής οδού.

Χθες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε τις «πολιτικές καλής γειτονίας που ακολουθεί η ΠΓΔΜ» και τη διαδικασία για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα (για το θέμα του ονόματος), προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο είναι καλό για τα Βαλκάνια και για την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι κ.κ. Ζάεφ και Ερντογάν συμπέραναν ότι οι δύο φιλικές χώρες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περαιτέρω την οικονομική τους συνεργασία μέσω της αύξησης των τουρκικών επενδύσεων στην ΠΓΔΜ και μέσω νέων πρωτοβουλιών από τη μεριά των Σκοπίων.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Τουρκίας για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και για την υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία σχετικά με την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.