Ξεχάστε το OnStar, έρχεται το Opel Connect

Ξεχάστε το OnStar, έρχεται το Opel Connect

y8ad2myb

Η Opel συνεχίζει την ταχεία ενσωμάτωση της τεχνολογίας του Groupe PSA, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο Pace!. Μετά την ανακοίνωση ότι, το Κέντρο Μηχανολογικής Εξέλιξης  στο Rüsselsheim θα ηγηθεί της ανάπτυξης των Ελαφρών Επαγγελματικών Οχημάτων (LCV) του Groupe PSA και την εγκατάσταση 15 Πρότυπων Κέντρων Τεχνογνωσίας στην έδρα της, η Opel θα εισάγει υπηρεσίες συνδεσιμότητας του Groupe PSA στην Ευρώπη.

Κατά συνέπεια, η μάρκα θα αρχίσει να αποσύρει σταδιακά την τεχνολογία OnStar ιδιοκτησίας GM, μία διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2020.

Με την ονομασία Opel Connect, οι νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας θα διατίθενται με επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Opel εντός του 2019. Ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα αποκτήσει Opel Connect θα είναι η επόμενη γενιά Corsa, την οποία η μάρκα θα προσφέρει και σε έκδοση ηλεκτρικού οχήματος μπαταρίας.

Εκτός από την κλήση έκτακτης ανάγκης, οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας θα περιλαμβάνουν συνδεδεμένη πλοήγηση, διάγνωση οχήματος, υποστήριξη κλεμμένου οχήματος, απομακρυσμένη πρόσβαση και διαχείριση στόλου, καθώς και Apple CarPlay και Android Auto.

Να σημειωθεί ότι η διαθεσιμότητα υπηρεσιών ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τη σειρά μοντέλου και τη χώρα.Μέχρι το 2024, το Opel Connect θα διατίθεται σε όλη τη γκάμα μοντέλων.

Παράλληλα με το λανσάρισμα του Opel Connect, οι πελάτες που επιθυμούν να συνεχίσουν να αγοράζουν υπηρεσίες OnStar, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών OnStar από την OnStar Europe Limited μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2020.

Η Opel θα επικοινωνήσει με όλους τους κατόχους OnStar για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις και να τους προσφέρει παροχές αντίστοιχης αξίας σε περίπτωση που η λήξη της σύμβασή τους έχει χρονικό ορίζοντα πέραν της ανωτέρω ημερομηνίας.

Νίκος Τσάδαρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.