Υφυπουργείο προς ΕΟΚ: “Η δημαγωγία και η συνειδητή παραποίηση της πραγματικότητας δεν έχει προηγούμενο”

Υφυπουργείο προς ΕΟΚ: “Η δημαγωγία και η συνειδητή παραποίηση της πραγματικότητας δεν έχει προηγούμενο”

avgenakis

Ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση του υφυπουργείου αθλητισμού που υποστήριξε πως έχει καταβληθεί το ποσό των 984.000 ευρώ στην ΕΟΚ κατά τη διάρκεια του 2021, η ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση προς τον Λευτέρη Αυγενάκη όπου τόνισε πως ο Λευτέρης Αυγενάκης προσπαθεί να διαψεύσει την ανακοίνωση της ΕΟΚ που είχε προηγηθεί.

Από την πλευρά του υφυπουργείου ήρθε νέα απάντηση, κάνοντας λόγο για δημαγωγία της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΟΚ και πως παραποιεί την πραγματικότητα. Αναφέρει ξανά πως η Ομοσπονδία έχει διαχειριστεί τα παραπάνω χρήματα μέσα στο πρώτο 8μηνο του 2021, εκ των οποίων η μισθοδοσία των υπαλλήλων της ανέρχεται σε 523.000 ευρώ έως το τέλος Αυγούστου.

Αναλυτικά η επίσημη απάντηση στην ΕΟΚ:

“Η δημαγωγία της Προσωρινής Διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και η συνειδητή παραποίηση της πραγματικότητας δεν έχει προηγούμενο.

Επαναλαμβάνουμε:

Έναντι της ετήσιας χρηματοδότησης της ΕΟΚ

• στις 07/04/2021 πιστώθηκαν στην Ομοσπονδία 375.000€ και

• στη 01/07/2021 πιστώθηκαν επιπλέον 609.000€ «για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών», όπως αναγράφεται στην απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που επισυνάπτεται.

• Συνολικά, λοιπόν, η Προσωρινή Διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει διαχειριστεί 984.000€ μέσα στο πρώτο 8μηνο του 2021, εκ των οποίων η μισθοδοσία των υπαλλήλων της, για τους οποίους κόπτεται υποκριτικά και όπως φαίνεται σκοπεύει να τους χρησιμοποιήσει αναίσχυντα ως «ομήρους», ανέρχεται σε 523.000€ έως το τέλος Αυγούστου.

Γιατί, όμως, το Υφυπουργείο Αθλητισμού έχει ήδη καταβάλει στην Προσωρινή Διοίκηση της ΕΟΚ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, επιπλέον της μισθοδοσίας του προσωπικού της;

Διότι, παρά την απαράδεκτη παρατεταμένη διοικητική ανωμαλία και το αντιδημοκρατικό γεγονός ότι δεν έχουν διεξαχθεί εκλογές στην Ομοσπονδία επί εξάμηνο, το Υφυπουργείο Αθλητισμού στηρίζει τις Εθνικές ομάδες και δεν διανοείται να δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία τους, στο βωμό των σκοπιμοτήτων, εντυπώσεων και επιδιώξεων της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΟΚ.

Στον ίδιο βωμό σκοπιμοτήτων, εντυπώσεων και επιδιώξεων, η Προσωρινή Διοίκηση της ΕΟΚ προαναγγέλλει τώρα «τραγικό οικονομικό αδιέξοδο των υπαλλήλων και των οικογενειών τους»!

Δεν θα το επιτρέψουμε, αποδίδοντας παράλληλα κάθε ευθύνη που βαραίνει αποκλειστικά και απόλυτα την Προσωρινή Διοίκηση της ΕΟΚ.

Ως εδώ και μη παρέκει…”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.