ΥΠΕΞ προς Τουρκία για Ίμια: Η ελληνική κυριαρχία είναι σαφής και αναμφισβήτητη

ΥΠΕΞ προς Τουρκία για Ίμια: Η ελληνική κυριαρχία είναι σαφής και αναμφισβήτητη


«Να συνέλθει» ζητά από την Τουρκία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη νέα προκλητικότητα της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με την οποία «τα Ίμια είναι δικά μας». «Οι βράχοι των Ιμίων, τα χωρικά τους ύδατα και ο εναέριος χώρος τους είναι αποκλειστικά υπό την τουρκική κυριαρχία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί την Τουρκία να σέβεται το ευρωπαϊκό δίκαιο, εκείνη απαντά με μία ανακοίνωση προκλητικής καταστρατήγησής του. Επαναλαμβάνει μία κατάφωρα παράνομη θέση, αγνοώντας ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι απολύτως κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Και προσθέτει: «Η ελληνική κυριαρχία  επί των Ιμίων είναι σαφής και αναμφισβήτητη σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, των Ιταλο-τουρκικών Συμφωνιών του 1932 και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947».

Το υπουργείο της χώρας μας κάνει λόγο για «παραλογισμούς».

«Για άλλη μια φορά η κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Τουρκία της προκάλεσε παραλογισμούς. Την καλούμε να συνέλθει και να αξιοποιήσει τις διαπιστώσεις της έκθεσης της Επιτροπής ως ένα χρήσιμο εργαλείο αυτοκριτικής προς βελτίωση της εικόνας της, τόσο έναντι της κοινής της γνώμης όσο και έναντι της διεθνούς κοινότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *