Διαγωνισμός εμπλουτισμού της ελληνικής Wikipedia με λήμματα για την τεχνολογία

Διαγωνισμός εμπλουτισμού της ελληνικής Wikipedia με λήμματα για την τεχνολογία

bikipedia.medium

Έναν μήνα θα διαρκέσει ο δεύτερος Μαραθώνιος-Διαγωνισμός δημιουργίας και ανάπτυξης λημμάτων για τους υπολογιστές και την τεχνολογία, που ξεκίνησε χθες, 10 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου.

Στόχος είναι ο εμπλουτισμός της ελληνικής Βικιπαίδειας (Wikipedia) με λήμματα σημαντικά για την κατανόηση της τεχνολογίας. Η δράση διοργανώνεται από την ελληνική ομάδα χρηστών, Wikimedia User Group Greece, με υποστήριξη από την ομάδα προγραμματιστών Voxxed Days.

Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει δημιουργώντας και αναπτύσσοντας ένα ή περισσότερα λήμματα από μια σχετική λίστα. Τα λήμματα μπορούν να είναι μετάφραση ή πρωτότυπα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές, ένας άντρας και μια γυναίκα, με βάση το συνολικό μέγεθος και την ποιότητα συνεισφοράς τους στα λήμματα. Ως βραβεία θα δοθούν από ένα εισιτήριο για την εκδήλωση «Voxxed Days Thessaloniki», αξίας 150 ευρώ το καθένα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ελεύθερη για όλους, ακόμη και για όσους δεν έχουν σκοπό την παραλαβή βραβείου, αλλά απλώς επιθυμούν να βελτιώσουν την ελληνική Βικιπαίδεια.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτήν τη διεύθυνση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *