Στα σκαριά νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις στρατηγικές επενδύσεις

Στα σκαριά νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις στρατηγικές επενδύσεις

525E98C4 E080 4463 9DC1 36CD6603E490 1

Νομοθετικές πρωτοβουλίες θα αναλάβει άμεσα το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τα ζητήματα εξυγίανσης των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων, για τα θέματα τροποποίησης του νόμου περί Στρατηγικών Επενδύσεων, για την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του εταιρικού δικαίου και για τα ζητήματα απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης.

Αυτά γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας στη σημερινή του συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα και Κωνσταντίνο Μπίτσιο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο αναπληρωτής υπουργός στην Αναπτυξιακή Στρατηγική της κυβέρνησης, στον κεντρικό ρόλο που κατέχει η μεταποίηση σε αυτήν, καθώς και στην ανάγκη να αποκτήσει σύντομα η χώρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση κι έναν αναλυτικά επεξεργασμένο οδικό χάρτη για την επίτευξη του στόχου αύξησης στο 12% του ΑΕΠ της βιομηχανικής παραγωγής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Απόστολος Μακρυκώστας και ο διευθυντής του Τομέα Βιομηχανίας, Αναπτυξιακών Πολιτικών και Δικτύων του ΣΕΒ, Γεώργιος Ξηρογιάννης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *