Ένα στρώμα με τεχνητή νοημοσύνη για ύπνο βγαλμένο από όνειρο

Ένα στρώμα με τεχνητή νοημοσύνη για ύπνο βγαλμένο από όνειρο

Η εταιρία Eight Sleep μπολιάζει εδώ και καιρό τη σύγχρονη τεχνολογία με τα στρώματα κρεβατιού και στη νέα της απόπειρα έχει κόψει δεσμούς με τα παλιά.

Με βάση το ερευνητικό δεδομένο ότι ο καλός ύπνος έχει να κάνει με τη θερμοκρασία του σώματος, παρουσίασε πρόσφατα το τεχνολογικά προωθημένο Pod, ένα στρώμα που επιτρέπει στο σώμα να κατεβάζει θερμοκρασία όταν χρειάζεται για απρόσκοπτο ύπνο.

Το έξυπνο στρώμα (ή κρεβατόστρωμα) συνδυάζει λειτουργίες δυναμικής ρύθμισης θερμοκρασίας και βιομετρικών δεδομένων, ώστε να κάνει το κρεβάτι «θάλαμο χειμερίας νάρκης», όπως το λέει χαρακτηριστικά.

pdslepppllwqqqq1

Τι κάνει; Παρακολουθεί και καταγράφει τα ιδιαίτερα μοτίβα του ύπνου μας, μαθαίνει τις συνήθειές μας μέσω των αλγορίθμων του και μπορεί έτσι να ρυθμίζει αυτομάτως τις βέλτιστες θερμοκρασίες για κάθε φάση του ύπνου.

Οι έρευνες έδειξαν πως με το Pod κοιμάσαι ευκολότερα, ο ύπνος διαρκεί περισσότερο και ξυπνάς λιγότερες φορές μέσα στη νύχτα. «Το όραμά μας είναι να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία ώστε να εξατομικεύουμε το περιβάλλον όσο είσαι σε εγρήγορση ή κοιμάσαι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eight Sleep, Matteo Franceschetti, «ο μεγαλύτερος παράγοντας του περιβάλλοντος είναι η θερμοκρασία. Και ο λόγος είναι γιατί η θερμοκρασία του σώματος αλλάζει κατά τη διάρκεια της νύχτας».

pdslepppllwqqqq2 1

Η τεχνητή νοημοσύνη, σε συνδυασμό με τα βιομετρικά δεδομένα πραγματικού χρόνου, καθορίζουν ανά πάσα στιγμή τη βέλτιστη θερμοκρασία. Το Pod χαιρέτισε μάλιστα ως μεγάλη συμβολή στον βραδινό ύπνο και ο καθηγητής του Στάνφορντ, Craig Heller.

Το Pod συνδέεται με τις άλλες έξυπνες συσκευές του σπιτιού, όπως το Alexa της Amazon και τις έξυπνες λάμπες Philips Hue, συμβάλλοντας κι αυτό στο ίντερνετ των πραγμάτων. Όσο για την τιμή του, το διπλό κρεβατόστρωμα ξεκινά από τα 1.770 ευρώ (1.995 δολάρια)…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *