Εύκολο κόλπο για να αποφράξετε τον νεροχύτη σας

Εύκολο κόλπο για να αποφράξετε τον νεροχύτη σας

fusikos-tropos-apofraxis-neroxuti

Εύκολο κόλπο για να αποφράξετε τον νεροχύτη σας

Το γεγονός να βουλώσει ο νεροχύτης σας είναι κάτι που έχει συμβεί σχεδόν σε όλα τα νοικοκυριά. Σίγουρα κάτι τέτοιο είναι μια άσχημη εμπειρία αφού συσσωρεύεται το νερό στην επιφάνεια του νεροχύτη χωρίς να μπορέσει να εισέλθει στο εσωτερικό του σωλήνα.

Μια τέτοια εμπειρία είναι αρκετά δυσάρεστη αφού μπορεί να προκληθεί έντονη οσμή ενώ η εικόνα είναι αποτρεπτική. Ας δούμε, λοιπόν, πως με εύκολο και γρήγορο τρόπο θα αποφράξετε τις σωληνώσεις στο σπίτι σας είτε μιλάμε για νεροχύτη είτε για μπανιέρα είτε για νιπτήρα και λεκάνη.

Φυσικός και οικολογικός τρόπος απόφραξης

Ο παρακάτω τρόπος για να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη σας είναι φυσικός αλλά και οικολογικός αφού τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά καθημερινά προϊόντα που τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας και τα χρησιμοποιούμε. Χρειάζεστε:

  • 100γρ. μαγειρική σόδα
  • 100γρ. αλάτι
  • 100 ml λευκό ξύδι
  • 2 λίτρα καυτό νερό

Αρχικά, αναμίξετε το 1/3 της ποσότητας της μαγειρικής σόδας και του αλατιού με 20γρ. λευκό ξύδι. Ρίξτε στο εσωτερικό του νεροχύτη 40 ml από το ξύδι που έχετε και αφήστε να εισχωρήσει στον σωλήνα.

Στην συνέχεια ρίξτε την μισή ποσότητα του μίγματος που προείπαμε και αφήνετε να δράσει για λίγο και στη συνέχεια ρίξτε καυτό νερό. Προσέξτε το νερό να μην είναι απλά ζεστό ή χλιαρό. Το καυτό νερό είναι που θα ενεργοποιήσει το μείγμα που ρίξατε προηγουμένως για να γίνει η απόφραξη. 

Στην συνέχεια ρίξτε την υπόλοιπη ποσότητα από το αλάτι και την σόδα. Αφήστε περίπου για μισή ώρα και αυτό το μείγμα να δράση και ρίξτε μεγάλη ποσότητα καυτού νερού εντός. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να δείτε την διαφορά. Αν χρειαστεί επαναλάβετε τα βήματα μέχρι να δείτε αποτέλεσμα.

Το πρόβλημά σας ίσως είναι πιο σύνθετο από όσο νομίζατε!

Πολλές φορές, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι όσο εύκολα νομίζουμε.Υπάρχουν και περιπτώσεις το βούλωμα των σωληνώσεων έχει βαθύτερες αιτίες και δεν μπορεί να λυθεί με απλά σκευάσματα ή εργαλεία που έχουμε όλοι στο σπίτι μας.

Αν πραγματοποιήσατε τα παραπάνω βήματα και δεν είδατε κάποια βελτίωση στο πρόβλημά σας τότε ίσως είναι κάτι πιο σύνθετο από όσο νομίζατε. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να καλέσετε τους ειδικούς που πραγματοποιούν αποφράξεις. 

Μην αμελείτε το πρόβλημα καθώς μπορεί να επεκταθεί και τότε να απαιτηθεί περισσότερος χρόνος και χρήμα για να αποκατασταθεί η βλάβη. Ένα συνεργείο αποφράξεων με τα κατάλληλα μηχανήματα και το προσωπικό θα κάνει το πρόβλημά σας παρελθόν.

Δείτε περισσότερα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *