Γεροβασίλη: Η συμπεριφορά στον δρόμο είναι δείγμα πολιτισμού

Γεροβασίλη: Η συμπεριφορά στον δρόμο είναι δείγμα πολιτισμού

4537466

Την πρωτοβουλία της Ελληνικής Αστυνομίας που στοχεύει σε μία άλλη κουλτούρα για την οδική συμπεριφορά στα παιδιά, τα οποία αποτελούν το μέλλον της χώρας και παράλληλα να διασφαλίσει την προστασία τους μέσα και έξω από το σχολείο, καθώς και από τις παγίδες του διαδικτύου, στήριξε έμπρακτα σήμερα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, με την παρουσία της στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου.

Η κ. Γεροβασίλη επέλεξε τον συγκεκριμένο χώρο για να στείλει μήνυμα σχετικά με τις προτεραιότητες του υπουργείου για τα παιδιά, καθώς το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου είναι ένα από τα σχολεία στα οποία σήμερα τροχονόμοι μοίρασαν φυλλάδια με συμβουλές προς γονείς και παιδιά για την κυκλοφοριακή αγωγή.

Η υπουργός πήγε στο σχολείο μαζί με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, όπου ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά και τόνισε ότι στηρίζει τις δράσεις της αστυνομίας που συμβάλλουν στη διαμόρφωση μίας άλλης κουλτούρας οδικής συμπεριφοράς, όπως και αυτές που αφορούν στην ενδοσχολική βία και τη χρήση του διαδικτύου.

«Είμαι κι εγώ εδώ σήμερα για να στηρίξω την προσπάθεια του αρχηγού και της Ελληνικής Αστυνομίας, που όπως είδατε, σας μοίρασαν οι ίδιοι ένα φυλλάδιο στην πόρτα του σχολείου» σημείωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά τον χαιρετισμό της.

«Το φυλλάδιο αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Δεν λέει κάτι δύσκολο, λέει κάτι που το ξέρουμε όλοι. Όμως, είναι στα χέρια των παιδιών και των γονιών για να θυμίσουμε ότι η όλη προσπάθεια στοχεύει τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι πολίτες, στοχεύει σε ένα καλύτερο μέλλον», πρόσθεσε.

Πέραν των δράσεων που γίνονται στον τομέα της ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής, η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στις δράσεις της αστυνομίας για την ενδοσχολική βία και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

«Η προσπάθεια του υπουργείου θα είναι διαρκής, διότι ο στόχος είναι να έχουμε μία κοινωνία ευημερίας, πολίτες με άλλη πολιτισμική θεώρηση και όχι αυτά που βλέπουμε πολύ συχνά στους δρόμους. Η συμπεριφορά στον δρόμο είναι και αυτή δείγμα πολιτισμού» τόνισε.

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *