Γιώργος Αγγελόπουλος για Ντούσαν Ίβκοβιτς: “Ο μεγαλύτερος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού”

Γιώργος Αγγελόπουλος για Ντούσαν Ίβκοβιτς: “Ο μεγαλύτερος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού”

aggelopoulos spanoulis skindilias

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (21/9) στο Βελιγράδι η κηδεία του Ντούσαν Ίβκοβιτς, παρουσία πολλών ανθρώπων του ελληνικού, ευρωπαϊκού και παγκοσμίου μπάσκετ. Ανάμεσά τους και οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Δήμος Ντικούδης αλλά και ο Νίκος Φιλίππου.

Όλοι είχαν να θυμηθούν στιγμές με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια για την σπουδαία αυτή προσωπικότητα του παγκοσμίου μπάσκετ.

Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός μάλιστα, Γιώργος Αγγελόπουλος τον χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο προπονητή στην ιστορία του Ολυμπιακού: “Ήταν ο μεγαλύτερος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού, παγκόσμια φυσιογνωμία, θρύλος του μπάσκετ. Ζήσαμε απίθανες στιγμές μαζί του, μαγικές. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, δεν θα ξεχαστεί ποτέ”.

Από την άλλη ο Βασίλης Σπανούλης δίχως να πει πολλά στάθηκε στο γεγονός ότι ο Ντούντα αποτέλεσε ένα “δάσκαλο” για πολύ κόσμο. “Πολλές κουβέντες χαρακτηρίζουν τον Ντούντα ήταν ένας δάσκαλος για όλους μας και είναι πραγματικά μία πολύ λυπηρή ημέρα για όλους μας”.

Και ο Δημήτρης Ιτούδης ωστόσο στάθηκε στη βοήθεια που πρόσφερε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στον χώρο του μπάσκετ: “Ο Ντούσαν μπορεί να μην τον ξαναδούμε στη ζωή αλλά θα είναι στις ψυχές και στις καρδιές όλων των ανθρώπων τους οποίους βοήθησε και είναι αμέτρητοι, χιλιάδες και στην Ελλάδα και στην Σερβία και στην Τουρκία και στη Ρωσία. Είναι παγκόσμιος. Είναι μεγάλη η θλίψη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα”.

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Παπαλουκάς δήλωσε: “Ήρθαμε σήμερα εδώ να τιμήσουμε τη μνήμη του. Προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ, βοήθησε πολύ κόσμο και αυτό φάνηκε από την προσέλευση του κόσμου. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

Το παρόν έδωσε και ο Δήμος Ντικούδης ως εκπρόσωπος της νέας διοίκησης της ΕΟΚ που ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είναι μία τεράστια απώλεια για το παγκόσμιο μπάσκετ και σαν ελληνικό μπάσκετ έχουμε πάρει πάρα πολλά από τον μεγάλο Ντούσαν Ίβκοβιτς και εγώ προσωπικά. Ήρθαμε σήμερα εδώ να δώσουμε φόρο τιμής”.

Τέλος ο Νίκος Φιλίππου ανέφερε: “Για όλους εμάς ο Ντούντα ήταν κάτι πολύ παραπάνω από ένας καλός προπονητής. Ήταν ο φίλος μας, ο άνθρωπός μας, αυτός που από μικρά παιδιά μας δίδαξε πολλά πράγματα”.

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέματα σπορ και στοίχημα:

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

[vc_row][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *